woensdag 28 juli 2010

De borsten van weervrouw Sabine Hagedoren: een 'essay'




De grote borsten van weervrouw Sabine Hagedoren: een 'essay'.

Tijdens de research voor een lang weekend naar de Belgische Kempen verdiepte ik me eens in het lokale klimaat.

Vanwege de snelle weer-veranderingen tegenwoordig kun je je niet goed genoeg voorbereiden. Klimaat is de mode van het jaar.

Dat de natuur tot extreme dingen in staat is, zie je deze dagen op het weerbericht van de Belgische VRT.

De bloedmooie sexy weervrouw Sabine Hagedoren is hoogzwanger en laat het niet na dat te accentueren in haar kledingkeuze.

En dus kan de Belgische kijker (en geloof me: niet alleen de seksueel georiënteerde) dagelijks minutenlang observeren wat weer groter is gegroeid: haar buik of haar boezem. En nee, ze draagt hiervoor geen badpak of bikini.

Oeps. Die buik, soit, maar die borsten, zeg maar gerust grote borsten, dikke bollen! Wat een cupmaat.

Al wekenlang houden ze de Kempen buiten beeld. Chapeau voor de kwaliteit van de gedragen BH. De buik doet overigens hetzelfde met de Ardennen trouwens.

Ik vermoed zelfs dat naderende stormfronten van koers veranderen vanwege die niet te bevatten omvang van haar borsten, in Vlaanderen overigens tetten genoemd.

Maar laat ik me niet verliezen in een betoog over de omvang van de buste van weervrouwen, want wat dat betreft komen we in Nederland met onze Helga van Leur bedrogen uit.

En straks breng ik die zogeheten klimaatsceptici op ideeën en verwijzen ze nieuw wetenschappelijk bewijs voor klimaatsverandering naar de prullenmand omdat ze de weermens-bierbuiken en -borsten zijn gaan meten. We zeiden het toch, zie je wel!

De Kempen zullen ongetwijfeld, net als wij, een natte maand mei en een droge april hebben beleefd.

Hoewel er volgens mij geen dramatische conclusies mogelijk zijn als je de gemiddelden van die recente meteo-uitspattingen berekent, zijn we als menselijke diersoort een beetje in de war.

Het weer is ineens geen (on)prettige bijzaak meer, het is de voorbode van Grote Veranderingen. Het is ook niet niks, de zee zo zien stijgen, die CO2 uitstoot, ijsberen in de knel.

In het kamp der sceptici schuilen is allang geen alternatief meer. En natuurlijk is het goed dat we in een collectieve roes van bewustwording verkeren. We moeten er iets mee doen, ook beroepsmatig.

Maar omdat een journalist zonder scepsis is als weervrouw Sabine Hagedoren zonder borsten... toch een beetje tegengeluid alsjeblieft.

Als de huidige temperatuurstijging doorzet, kan dat ook hier tamelijk ingrijpende gevolgen te hebben voor wel tientallen planten- en diersoorten.

Nieuws! En weet u wat? Ik vind het niet heel erg verschrikkelijk. Ik kan er goed mee leven zelfs.

Nee, ik ben geen SUV rijdend stadsmens, gedegenereerd en immer consumerend.

Ik observeer zelfs weleens een vogel in de uiterwaarden en het lukt me dan ook nog de etniciteit vast te stellen aan de hand van het silhouet.

Maar als die vogel straks Nederland overslaat tijdens de trek omdat het hier 1,3 graden warmer is... mij best.

Laten we kleine aanpassingen in het ecosysteem niet te snel als rampspoed verkopen.

De boshyacint die zal verdwijnen omdat het ecosysteem verandert, de naakte bladluis die heerst als nooit tevoren en weet ik welk ander micro-organisme bedreigt in z'n voortbestaan...

Het zijn onze kleinburgerlijke polder-surrogaten voor het drama van de ijsbeer. Sorry hoor, maar had dat plantje zichzelf de afgelopen eeuwen gewoon wat meer moeten profileren.

Als je zo simpel redeneert, hoor ik u denken, kan het me vast ook niet schelen dat die hele bio-keten (waar ook dat hyacintje vast ergens in voorkomt) aan het veranderen is.

En dat uiteindelijk ook die ijsbeer de lul is. Als je zo redeneert, wat maakt dan die ene gloeilamp uit, waarom niet 130 op de ringweg? In dat kamp kom je zo terecht.

Zo haal je een heel pleidooi onderuit. En zo verstomt de roep om het gecontroleerd uitroeien van oninteressante micromechanismen.

Ik neem pas gas terug als de ijsbeer oversteekt, in dat kamp kom je dan terecht. Of als de borsten van Sabine Hagedoren bodypaint worden met milieu vriendelijke waterverf.

Als wetenschappers over vijftienhonderd jaar de teloorgang van de boshyacint vergelijken met het verlies van de dodo of de brontausaris, dan heb ik volkomen ongelijk gehad. Mea culpa.

Ik zal ook de schuld niet aan de borsten van weervrouw Sabine Hagedoren geven. Overigens staat de rondborstige weervrouw op één in een poll op de Playboy site om een naakt fotoshoot te maken. De gedachte alleen al van een topless Sabine Hagedoren bloot in Playboy doet de wereld temperatuur met minstens 2 graden stijgen.

Dat ik met terugwerkende kracht verbannen moge worden naar een eco-camping in de Kempen.

Bron Mark de Bruijn

7 opmerkingen:

  1. lekker dikke tieten main!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijke vrouw....heerlijke borsten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. echt beeldschoon die vrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Droomvrouw, een geen poppeke hé...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ek wil graag bors estetika te hê. Maar uit Turkye Ek het 'n goeie plastiese chirurg te vind.
    Memeestetiği

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke joekels! Heeft met de jaren ook wel een ferme pens gekweekt, net als mijn vrouw ;-)

    BeantwoordenVerwijderen