vrijdag 11 oktober 2013

Sabine Hagedoren is twintig jaar weervrouw


Sabine Hagedoren is twintig jaar weervrouw
 
Donderdag 3 oktober 2013, is het precies twintig jaar geleden dat Sabine Hagedoren weervrouw werd bij de VRT. Ze kreeg daarvoor een bos bloemen uit handen van omroepster Andrea Croonenberghs

In 1993 vervoegde Sabine Hagedoren het toenmalige team van weervoorspellers op de VRT die na het pensioen van Armand Pien werden ingeschakeld. Sinds 1997 bleven alleen Sabine en Frank Deboosere over, zij wisselen elkaar af voor het dagelijkse weerpraatje.

Sabine was blij verrast met de bloemen: ‘Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht. En ja, ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin’.

Sabine Hagedoren krijgt bloemen voor 20 jaar weervrouw

3 oktober 2013 is het precies twintig jaar geleden dat Sabine Hagedoren als weervrouw aan de slag ging bij de VRT. Omroepster Andrea Croonenberghs bedankte haar daarom met bloemen voor zoveel jaren inzet.

In 1993 vervoegde Sabine Hagedoren het toenmalige team van weervoorspellers op de VRT die na het pensioen van Armand Pien werden ingeschakeld. Sinds 1997 bleven alleen Sabine en Frank Deboosere over. Met hart en ziel houden beide afwisselend hun dagelijks weerpraatje op Eén en bij verschillende radionetten.

Sabine was ontzettend blij met deze verrassing: “Heerlijk dat Eén hieraan dacht. Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht. En ja, ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin. Het is echt een droomjob voor mij. Op naar de volgende twintig jaar!”

Sabine Hagedoren al 20 jaar de Vlaamse weervrouw, een mooi moment om eens wat oude foto's op te zoeken en te publiceren.

Sabine Hagedoren is vandaag precies 20 jaar weervrouw bij de openbare omroep.

Eén-omroepster Andrea Croonenberghs was er als de kippen bij om haar in de bloemetjes te zetten.

Na het pensioen van Armand Pien mocht Sabine in 1993 voor het eerst het weer voorspellen. Vier jaar later gaf ze haar job als lerares wetenschappen in het secundair onderwijs op om voltijds weervrouw te worden. Sindsdien werd het weer op de VRT enkel nog door Sabine en Frank Deboosere gedaan.

Enkel toen Sabine tweemaal op zwangerschapsverlof was - voor dochter Lise en zoon Lars - kregen de VRT-kijkers een andere weervrouw te zien, Peggy De Meyer.

Sabine was ook te zien in het consumentenprogramma Klant en Klaar, reisprogramma Ticket en in Vlaanderen Vakantieland.
"Op naar de volgende 20"

"Heerlijk dat Eén hieraan dacht", zegt Sabine over haar porseleinen viering. "Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht.

Ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin. Op naar de volgende twintig jaar!'

Sabine Hagedoren voorspelt al 20 jaar het weer

Het is precies twintig jaar geleden Sabine Hagedoren als weervrouw aan de slag ging bij de VRT. Eén-omroepster Andrea Croonenberghs bedankte haar daarom met bloemen voor zoveel jaren inzet.

In 1993 vervoegde Sabine Hagedoren het toenmalige team van weervoorspellers  op de VRT die na het pensioen van Armand Pien werden ingeschakeld.

Sinds 1997 bleven alleen Sabine en Frank Deboosere over. Met hart en ziel houden beide afwisselend hun dagelijks weerpraatje op Eén en bij verschillende radionetten.

Sabine was ontzettend blij met deze verrassing: 'Heerlijk dat Eén hieraan dacht. Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht.

En ja, ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin. Het is echt een droomjob voor mij. Op naar de volgende twintig jaar!'

Een hele dikke proficiat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten