donderdag 17 oktober 2013

Sabine Hagedoren was lerares van nieuwe Radio 2 Madam Leki


Sabine Hagedoren was lerares van nieuwe Radio 2 Madam Leki

Leki is opvolgster Ilse Van Hoecke bij 'De madammen' van Radio 2

 Karoline Kamosi (Leki) start deze voormiddag als de nieuwe 'madam' bij Radio 2-programma 'De madammen'. Ze werd gisteren voorgesteld. Ze neemt de plaats in van Ilse Van Hoecke, die deze zomer overstapte naar Sanoma.

Samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne zal Leki vandaag de zesde verjaardag van 'De madammen' vieren. Leki is bij het brede publiek vooral bekend als R&B-zangeres die hitjes scoorde met nummers als 'Crazy', 'Breakin' Out' en 'Over The Rainbow'. Ze was ook het gezicht van programma's als 'Coolsweat' (TMF) en '71° Noord' (2BE/vtm). Op Studio Brussel presenteerde ze lange tijd het programma 'Juice' en op MNM het R&B- en soulprogramma 'Leki'.

Er was dus al heel veel bekend van Leki. Wat we nog niet wisten, is dat weervrouw Sabine Hagedoren vroeger haar leerkracht biologie is geweest op het middelbaar.

Vandaar ook dat Leki Sabine Hagedoren als mevrouw begroette in de live uitzending van de Madammen op 17 oktober 2013. De goedlachse weervrouw reageerde hierop door lachend te zeggen dat ze begonnen is met lesgeven op haar 12e.

Leki wist ons te vertellen dat hoewel Sabine Hagedoren nog piep jong was, ze ook streng was.

De sympathieke weervrouw wist dan weer, dat Leki in een zooitje ongeregeld zat in de klas. Maar ook dat Leki opviel door haar intelligentie en de ernst om bij te leren. Volgens Sabine Hagedoren ging Leki graag naar school.  

Haar muziekcarrière is overigens nog niet achter de rug. Volgend jaar brengt ze haar vijfde album uit. Daarnaast zet ze zich in voor haar vzw Nanda. Daarmee wil ze de droom van haar vader, een ziekenhuis bouwen in Congo, verwezenlijken.

Leki wordt de nieuwe "madam" van Radio 2

Karoline Kamosi (Leki) is voorgesteld als opvolgster van Ilse Van Hoecke in het Radio 2-programma "De madammen". Vanaf dinsdag zal ze samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne het programma presenteren.

"Nog niet zo lang geleden dacht ik dat ik niet meer vlug radio zou maken. En kijk nu. Van meisje naar "madam". Maar ook buiten de radio heb ik het gevoel dat ik gegroeid ben", reageert Leki.

Leki is bekend van R&B-songs als "Crazy" en "Over the rainbow". Ze presenteerde tv-programma's op TMF en 2BE en werkte ook een aantal jaren voor Studio Brussel en MNM. Volgend jaar brengt ze haar vijfde album uit.

Toen ze in de radiostudio van Radio 2 officieel werd voorgesteld door Cathérine Vandoorne, was het even schrikken voor Leki. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik besefte nog niet dat ik de nieuwe "madam" ben en ik ben best wel zenuwachtig", aldus Leki.

Het programma "De madammen" bestaat morgen zes jaar. Chef-kok Roger Van Damme zal morgen feesttaart bakken voor Anja Daems, Cathérine Vandoorne en de nieuwe presentatrice Leki. Jelle Cleymans zal ook van de partij zijn in de eerste uitzending met Leki. En verder het weer met Sabine Hagedoren en Frank Deboosere.

Leki vervolledigt de Madammen van Radio 2

Bijna drie maanden na het vertrek van Ilse Van Hoecke bij ‘De Madammen’ op Radio 2, staat haar vervangster klaar. Dat is Karoline Kamosi, beter bekend onder haar artiestennaam Leki. De nieuwe presentatrice werd maandagochtend voorgesteld als de nieuwe ‘madam’.

Kamosi zal vanaf dinsdag 15 oktober 2013 samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne De Madammen presenteren. En dat is niet zomaar een dag, integendeel. Op dinsdag bestaat het radioprogramma precies zes jaar. Voor die gelegenheid zal chef-kok Roger Van Damme een feesttaart bakken voor Anja, Catherine en Leki. Jelle Cleymans brengt morgen een welkomstlied voor de nieuwe presentatrice.

Kamosi is alvast blij met haar nieuwe job: ‘Nog niet zo lang geleden dacht ik dat ik niet meer vlug radio zou maken. En kijk nu: van meisje naar madam! Maar ook buiten de radio heb ik het gevoel dat ik gegroeid ben. Ik ben heel geëngageerd, sta met mijn beide voeten stevig op de grond en bruis van energie. Het is mooi hoe alles samenkomt’, zegt ze.

Leki heeft de voorbije jaren al heel wat media-ervaring opgedaan. Ze presenteerde het Studio Brussel-programma Juice en even later het R&B- en soulprogramma Leki op MNM. Daarnaast was ze ook het gezicht van programma’s als Coolsweat (TMF) en 71° Noord (2BE/VTM).

De Madammen, elke weekdag van 10 tot 12 uur op Radio 2 en op Eén met het weerpraatje van Sabine Hagedoren en Frank Deboosere.

Radio 2: De Madammen zijn wederom een trio

Er zijn terug drie “madammen”. Karoline Kamosi, beter bekend onder haar artiestennaam Leki, zal vanaf dinsdag 15 oktober samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne De Madammen presenteren op Radio 2. Leki werd vanmorgen voorgesteld.

Groot nieuws gisteren op Radio 2: rond 10:00 uur kondigden Anja Daems en Cathérine Vandoorne aan dat ze een nieuwe collega gevonden hadden. Even voor 12:00 uur volgde de onthulling. In juli nog nam presentatrice Ilse Van Hoecke afscheid van het programma en sindsdien gingen de madammen met twee door het leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten