zaterdag 22 maart 2014

Marco Tornado met “Oh Sabine Hagedoren” stoot Lindsay van nummer 1 in de Radio 2 Vlaamse Top 10


Marco Tornado met “Oh Sabine Hagedoren” stoot Lindsay van nummer 1 in de Radio 2 Vlaamse Top 10

Lindsay is haar eerste plaats in de Vlaamse Top 10 kwijt aan de nobele onbekende Marco Tornado die met  “Oh Sabine” een eerbetoon brengt aan weervrouw Sabine Hagedoren. De Nederlander die al even in België woont, vond dat er te weinig carnavalmuziek op de radio te horen is en daarom schreef hij een ode aan zijn mooie idool. Het nummer scoort meteen een nummer één hit.


De Radio 2 Vlaamse Top 10 van 22 maart 2014

Clouseau en Flip Kowlier hebben de Vlaamse Top 10 verlaten. De eerste nieuwkomer vinden we op 9. Yves Segers, die sinds "Komen eten" weer 'hot' is, heeft een nieuwe single uit, die vlotjes gedownload wordt: "Geef mij maar schlager". De tweede nieuwe begint op 8. Het gaat om De Grietjes, de meidengroep rond Isabelle A, met "Sprong in het maanlicht".

Steve Tielens en Liesje Winten zijn de verliezers van de week. "Ik heb je sleutel weggesmeten" was een aardige carnavalshit, maar geraakte niet hoger dan nummer 4. Deze week moeten ze het met veel minder doen, nl. plaats 7.Dit is mede de "schuld" van de meisjes van Sugarfree, die met "Zeg eens jongen" een reuzensprong nemen: van 8 naar 4.

In de Top 3 zit aardig wat beweging. De Romeo's & Willy Sommers zakken van 2 naar 3 met "Jij bent zo mooi". Ook Lindsay zet een stapje achteruit en moet de eerste plaats laten aan Marco Tornado, oftwel Peter Van de Veire, die een carnavaleske ode heeft opgenomen voor weervrouw Sabine Hagedoren. "Oh Sabine" is dus de nieuwe koploper van de Radio 2 Vlaamse Top 10.

Het is Marco Tornado die Michael Lanzo uit de Vlaamse Top 10 kegelt. Marco Tornado is de schuilnaam van MNM- en één-presentator Peter Van de Veire. Hij heeft onlangs een ode aan weervrouw Sabine Hagedoren opgenomen en "Oh Sabine" kwam op 8 maart 2014 al binnenwaaien op nummer 2.

Internetters speculeerden al enkele dagen over de ware naam van Marco Tornado. Die droeg een aanstekelijk nummer op aan sexy weervrouw Sabine Hagedoren: "Oh Sabine".

Nu blijkt dat een schuilnaam te zijn van Peter Van de Veire van MNM. Onlangs confronteerde hij Sabine Hagedoren in z'n ochtendprogramma zelf met het nummer. Zij vond het geweldig.

Het opzwepende pakkende deuntje en de songtekst over de tetten van Sabine Hagedoren is gefundenes fressen voor carnavalisten: "Oh Sabine, sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien. Kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer. Maar als je in profiel staat, zie ik Griekenland niet meer".

ONTHULLING: Wie is Marco Tornado?

Zomaar. Uit het niets verscheen er een video op YouTube. Beelden en foto's van Sabine Hagedoren waarmee je karaoke-gewijs kan meezingen op.. een monster hit! Het nummer ging meteen viral op internet en kreeg al snel meer dan 150.000 hits, uniek voor Vlaanderen. Ene Marco Tornado is grote fan van VRT-weervrouw Sabine Hagedoren en schreef een nummer voor en over haar mooie grote borsten, een ode. De Nederlander die al enkele jaren in België woont, vindt dat er te weinig carnavalsmuziek is op de Vlaamse radio. Daarom maakte hij zelf een nummer, zo ging het verhaal of sprookje. In een mum van tijd stond het bericht op heel wat (kranten)pagina's, scoorde de video een hit op sociale media, twitter en facebook én werd het gespeeld op enkele radiozenders, hot.

Maar heeft Sabine Hagedoren het nummer al gehoord?
En wie is die Marco Tornado?

Weervrouw Sabine Hagedoren: "Oh Peter, ik vind het geweldig"

"Oh Sabine", zo heet de titel van een gloednieuw nummer dat opgedragen is aan weervrouw Sabine Hagedoren. Het carnavalnummer werd gezongen door een zekere Marco Tornado, maar dat blijkt de artiestennaam te zijn van Peter Van de Veire. In zijn ochtendprogramma op MNM confronteerde hij Sabine zelf met het nummer. En zij vond het geweldig.

Het liedje kon voor het eerst gehoord worden op Radio Baloo en ook bij "Hautekiet" op Radio 1 werd het nummer losgelaten op de luisteraar. Het opzwepende deuntje en de songtekst over het weelderige balkon en dikke bollen van de sexy weervrouw("Oh Sabine, sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien. Kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer. Maar als je in profiel staat, zie ik Griekenland niet meer") is bruikbaar materiaal voor de carnavalisten.
"Klankkleur Marco lijkt op die van Pedro"

"Ik vind het een heel plezant liedje. Dat gaat zeker aanslaan", zegt muziek kenner Sabine Hagedoren in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM. De weervrouw had naar eigen zeggen wel een vermoeden wie die Marco Tornado écht was. "Ik ken die stem en ik vond dat de klankkleur van Marco heel hard lijkt op die van Pedro", aldus de weervrouw. Vervolgens kon Peter Van de Veire niet anders dan toegeven dat hij de zanger is. En nu scoort Sabine Hagedoren dus haar eerste nummer één hit op de radio!

"Het is echt een geweldig liedje, een echte meezinger. Voor mij is het eigenlijk elke dag carnaval", zegt Sabine. In de begeleidende videoclip op YouTube zijn filmpjes uit de rijke carrière van de populaire weervrouw op TV te zien. Zo zien we Sabine in badpak op het strand en de zee, bijna naakt modderworsten, aan het yogaën met een diep decolleté en natuurlijk in profiel het weerbericht presenteren.

"Oh Sabine!" over de Vlaamse weervrouw Sabine Hagedoren is een nummer van Miguel Wiels(K3), Kürt Burgelman (Biezebaaze) en Peter Van de Veire. En is hier te koop op iTunes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten