woensdag 26 februari 2014

Peter Van de Veire bezingt boezem van Sabine Hagedoren als Marco Tornado


Peter Van de Veire bezingt boezem van Sabine Hagedoren als Marco Tornado


"Oh Sabine", zo heet de titel van een gloednieuw nummer dat opgedragen is aan weervrouw Sabine Hagedoren. Het carnavalnummer werd gezongen door een zekere Marco Tornado, maar dat blijkt de artiestennaam te zijn van Peter Van de Veire. In zijn ochtendprogramma op MNM confronteerde hij Sabine zelf met het nummer. En zij vond het geweldig!

Het liedje kon voor het eerst gehoord worden op Radio Baloo en ook bij "Hautekiet" op Radio 1 werd het nummer losgelaten op de luisteraar. Het opzwepende en aanstekelijke deuntje en de songtekst ("Oh Sabine, sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien. Kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer. Maar als je in profiel staat, zie ik Griekenland niet meer") is bruikbaar materiaal voor de carnavalisten.
"Klankkleur Marco lijkt op die van Pedro"


"Ik vind het een heel plezant liedje. Dat gaat zeker aanslaan", zegt Sabine Hagedoren in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM. De weervrouw had naar eigen zeggen wel een vermoeden wie die Marco Tornado écht was. "Ik ken die stem en ik vond dat de klankkleur van Marco heel hard lijkt op die van Pedro", aldus de weervrouw. Vervolgens kon Peter Van de Veire niet anders dan toegeven dat hij de zanger is.

"Het is echt een geweldig liedje. Voor mij is het eigenlijk elke dag carnaval", zegt Sabine Hagedoren lachend.

Weervrouw Sabine Hagedoren: "Oh Peter, ik vind het geweldig"

Peter Van de Veire brengt muzikale ode aan Sabine Hagedoren

Enkele dagen geleden leverde een zekere Marco Tornado vanuit het niets een song af waarin niemand minder dan de dikke bollen van weervrouw Sabine Hagedoren werd bezongen. Achter die Marco Tornado blijkt nu MNM-presentator Peter Van de Veire te zitten. Dat maakte hij zelf bekend in het radioprogramma dat zijn naam draagt.

ONTHULLING: Wie is Marco Tornado?

Zomaar. Uit het niets verscheen er een video op YouTube. Beelden van Sabine Hagedoren waarmee je karaoke-gewijs kan meezingen op.. een hit! Ene Marco Tornado is grote fan van VRT-weervrouw Sabine Hagedoren en schreef een nummer voor haar. De Nederlander die al enkele jaren in België woont, vindt dat er te weinig carnavalsmuziek is op de Vlaamse radio. Daarom maakte hij zelf een nummer. In een mum van tijd stond het bericht op heel wat (kranten)pagina's, scoorde de video een hit op sociale media, twitter en facebook én werd het gespeeld op enkele radiozenders.

Charmezanger Marco Tornado veroverde het voorbije weekend stormenderhand het internet met een ludieke ode aan de tetten van weervrouw Sabine Hagedoren, Oh Sabine. Maar heeft Sabine Hagedoren het nummer al gehoord?
En wie is die Marco Tornado?

"Oh Sabine!" is een nummer van Miguel Wiels, Kürt Burgelman (Biezebaaze) en Peter Van de Veire. Binnenkort ook te koop op iTunes.

Carnavalsnummer voor Sabine Hagedoren

Internetters speculeren al enkele dagen over de ware naam van Marco Tornado. Die droeg een nummer op aan de populaire weervrouw Sabine Hagedoren: "Oh Sabine".

Nu blijkt dat een schuilnaam te zijn van Peter Van de Veire van MNM. Vanochtend confronteerde hij Sabine Hagedoren in z'n ochtendprogramma zelf met het nummer. Zij vond het geweldig.

Het opzwepende deuntje en de songtekst is gefundenes fressen voor carnavalisten: "Oh Sabine, sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien. Kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer. Maar als je in profiel staat, zie ik Griekenland niet meer".

VIDEO: Peter Van de Veire zingt over 'balkon' van Sabine Hagedoren

Afgelopen weekend verscheen het liedje Oh-Sabine! over de dikke bollen van Sabine op YouTube. Volgens de uitleg bij de video was zanger Marco Tornado grote fan van weervrouw Sabine Hagedoren. Nu raakte dus bekend dat Marco Tornado het alter ego is van Peter Van de Veire.

 Marco Tornado, het zingende alter ego van Peter Van de Veire, maakte dit weekend met een ludieke ode aan weervrouw Sabine Hagedoren en haar weelderige borsten furore op YouTube. 'Ik kijk nooit meer naar Frank Deboosere, Jill Peeters laat me koud en van die kleine David krijg ik het benauwd. Oh Sabine! Sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien, kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer, maar als je in profiel staat zie ik Griekenland niet meer!'

Naar de echte identiteit van de zanger konden we tot op vandaag alleen maar raden, maar zijn voormalige sidekick Eva Daeleman maakte vandaag op Facebook bekend dat het wel degelijk om radio- en televisiepresentator Peter Van de Veire gaat.

De grote onthulling van de identiteit van Marco Tornado met zijn carnavalshit "Oh Sabine!" En hoe reageerde Sabine Hagedoren zelf?

Peter Van de Veire komt uit de kast en geeft zich bloot

Ja, het is zover: Peter Van de Veire heeft eindelijk toegegeven dat hij zijn publiek al een tijdje voorgelogen heeft. Heel die tijd heeft hij moeten leven met een geheim.
Vorige week hadden we het al gemeld dat er 'plots' een Vlaamse charmezanger uit het niets was opgedoken met de naam 'Marco Tornado'. Van de Veire heeft deze morgen in zijn ochtendshow op MNM de grote onthulling gedaan: Marco Tornado en Peter Van de Veire zijn gewoonweg één en dezelfde persoon. Vandaar die allereerste single 'Oh Sabine' die gewoonweg té goed en professioneel in elkaar stak om een debuutplaat te zijn, vandaar de clip waarin Sabine Hagedoren centraal staat en die getuigt van een wel héél groot beeldarchief(foto's, filmpjes en zelfs een video waarin Sabine in badpak aan het modderworstelen is) en vandaar die persverantwoordelijke 'Chantal' die 'vragen wel zou doorspelen' maar geen rechtstreeks nummer doorgaf.

Alhoewel er vrij snel stemmen opgingen dat het om Van de Veire moest gaan, bleef het nog even onzeker, want de presentator speelde het spelletje verdomd goed mee. Toen wij hem hierover contacteerden, hield hij zich in ieder geval van den domme. Sabine Hagedoren zelf vertelde aan Van de Veire dat ze het nummer 'geweldig' vindt, een zeer goed geslaagde grap.

Voor zij die vanwege onze titel twijfelden aan de geaardheid van de MNM-DJ: daar moeten we jullie teleurstellen. Marco Tornado zingt niet voor niks over het balkon van Sabine Hagedoren en tot nader order is Van de Veire nog steeds zo hetero als Silvio Berlusconi - al deed hij ons even twijfelen met dat jodelriedeltje.

Hieronder de onthulling, maar omdat we melodie en tekst van 'Oh Sabine' goed kunnen pruimen, gaan we daarna nog één keer van jetje: polonaise allemaal en zoeken naar Griekenland!

1 opmerking: