dinsdag 7 februari 2012

Sabine Hagedoren, Joke van de Velde, Eva Daeleman en Wendy Van Wanten geven zich bloot voor de onbewerkte foto

Sabine Hagedoren, Joke van de Velde, Eva Daeleman en Wendy Van Wanten geven zich bloot voor de onbewerkte foto


‘Voor Ook getest op mensen ben ik op zoek naar 3 plezante bekende vrouwen die met mij op de (onbewerkte) foto willen.’ Dat tweette Eva Daeleman vorige week. En nu heeft ze die gevonden, Sabine Hagedoren, Joke van de Velde en Wendy Van Wanten.

De gelukkigen (?) zijn dus Sabine Hagedoren, Wendy Van Wanten en ex-Miss België Joke van de Velde, die samen met Eva Daeleman op de foto gingen. Het is nochtans niet zo evident om op die oproep in te gaan, want wie weet wat is Marcel Vanthilt allemaal van plan met die ‘onbewerkte foto’.

Weervrouw Sabine Hagedoren, zangeres Wendy Van Wanten, ex-miss België Joke van de Velde en omroepster Eva Daeleman hebben zich laten 'bewerken' voor 'Ook getest op mensen'. Ze willen ons doen nadenken over de zin en vooral de onzin van bijgewerkte foto's.

Proefkonijn Eva Daeleman (21) ging voor Ook getest op mensen bloot, dus onbewerkt, op de foto met Sabine Hagedoren (43), Wendy Van Wanten (52) en Joke van de Velde (32). Die vrouwen kregen al eerder de vraag of hun portretten digitaal bijgewerkt mochten worden. Soms gebeurde dat zelfs ongevraagd. De vier dames kregen een natuurlijke make-up en werden gefotografeerd. Die foto's werden bewerkt door een professional die de dames een 'frissere' uitstraling gaf. Marcel Vanthilt legt de 'echte' foto's naast de bewerkte en vraagt zich af wat beter is.

Wie de vóór en ná-foto's bekijkt, zal zien dat vooral het gezicht van Joke van de Velde behoorlijk is bijgewerkt. 'Die shoot was een nogal jolige bedoening en op veel foto's sta ik met half dichtgeknepen ogen van het lachen', zegt Joke. 'Ze hebben dan maar meteen een heel drastische ingreep gedaan en mijn hoofd van een andere foto geknipt. Ik vind dat wegwerken van buikjes en rimpels absoluut niet nodig. Wendy en Sabine Hagedoren zijn toch prachtvrouwen?'

Ook Wendy Van Wanten heeft het niet zo begrepen op digitale retouches. 'Zelf heb ik niet zoveel verschil gezien, maar het viel Frans meteen op dat mijn poepke veranderd was. In mijn tijd bestond dat niet. Als ze overal gaan gommen en gladmaken, borsten en billen vergroten of verkleinen, zie je er aan het eind als een robot uit.'

In 'Ook getest op mensen' vraagt Eva Daeleman zich op woensdag 8 februari af waarom bijna alle foto’s bewerkt worden voor ze worden gepubliceerd. Moet het altijd perfect zijn? Ze vroeg Joke van de Velde, Sabine Hagedoren en Wendy Van Wanten om samen met haar te poseren voor een groepsfoto. Hoe zien de vrouwen eruit op een onbewerkte foto? En op een bewerkte?

Eva Daeleman, bekend als 'sidechick' van Peter Van de Veire en omroepster van één, leest wel eens graag een modemagazine en kijkt met veel plezier naar een mooie reclameaffiche. Toch stelt ze zich de vraag waarom modellen enkel rimpelloos en met een egale huid lijken te verschijnen. Waarom worden zowat alle foto’s bewerkt vooraleer ze in magazines of op affiches terechtkomen? Volstaat een mooie foto niet meer? Moet het altijd perfect zijn?

Als reporter van 'Ook getest op mensen' wil Eva Daeleman het onderwerp op tafel gooien. Ze ging op zoek naar drie mooie bekende vrouwen die het aandurfden om samen met haar op de foto te gaan, 'naakt', dus onbewerkt, gewoon zoals ze zijn. Joke van de Velde, Sabine Hagedoren en Wendy Van Wanten, drie dames van verschillende leeftijden, gingen in op haar vraag.

Het resultaat en de foto's van Sabine Hagedoren, Joke van de Velde, Eva Daeleman en Wendy Van Wanten kan u woensdag zien op één. Als voorsmaakje alvast bewerkte en onbewerkte foto's. Zie jij de verschillen?

Bron foto's, vrt

2 opmerkingen:

  1. Als je snel verwisselt van foto 3 naar 4 en omgekeerd beweegt de rechter borst van Sabine naar voor en terug lol.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is het resultaat
    http://i40.tinypic.com/jkuh6f.gif en heb er zelf niets aangedaan.Ja gewoon er een gif van gemaakt. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen