donderdag 8 juli 2010

Sabine Hagedoren 9-4-2009 weerbericht


Géén bikini's op het strand te verwachten, volgende week in de krokusvakantie, hooguit onder de koepels van de subtropische zwemparadijzen. De winter komt immers nog even nijdig uit de bitterkoude, noordelijke hoek.

De weersvoorspellers zijn het voor één keer met elkaar eens: vanaf de tweede helft van deze week komt er een nieuw winteroffensief aan. Weervrouw Sabine Hagedoren: «Aan voorspellingen verder dan vijf dagen waag ik mij niet, maar het is zo goed als zeker dat midden deze week de temperatuur een duik neemt. Beduidend frisser dus, met behoorlijk wat kans op winterse neerslag.»

Sabine Hagedoren: «Zoals ik zaterdag bij Ochtendkuren al zei: de winter is nog niet voorbij. Eind deze week kunnen wij een nieuwe winterprik verwachten, alle weermodellen wijzen daarop.»
Volgens weervrouw Sabine Hagedoren moeten we ons aan bijtende, snijdende koude verwachten, aan vorst en sneeuwval. En dat niet alleen in ons land, maar nog véél meer in de Franse, Zwitserse en Oostenrijkse ski-oorden.

«zij heeft het bij het rechte eind,» zegt professioneel weersvoorspeller Michel Nulens van Meteo Services: «Wij durven wel een dag of tien vooruit kijken, met enige reserve voor wat méér dan vier dagen ver ligt. Maar in dit geval spreken verscheidene weermodellen al dagenlang van een aanhoudende tendens, en dat verhoogt de betrouwbaarheid gevoelig. Ze hebben het allemaal over een naderende winterkou. Donderdag trekt er een storing over ons land, die ons de dag daarna via de zuidgrens weer zal verlaten. Voorlopig dus niet naakt zonnen op het strand, dames, hou de tetten nog even binnenboord.

Maar in het kielzog van die storing komt er een transport van koude lucht aan vanuit het noordwesten. Vanaf vrijdag dus ronduit winterse temperaturen en sneeuwval, op dat moment alleen maar in de Ardennen.

Het oosten van het land krijgt dan af te rekenen met enkele venijnige winterse buien, mogelijk met korrelhagel of -sneeuw. Omdat het dan nog een zestal graden warm is, blijft die winterse neerslag uiteraard niet liggen, maar dat kan snel veranderen: zaterdag komt er een nieuwe storing aan, vanuit het noord-noordwesten, met nóg koudere lucht.

Dan kampt het hele binnenland met echt winterse buien. Vanaf zondag en maandag kan de sneeuw blijven liggen, met temperaturen van slechts enkele graden boven nul. Met ons verste vooruitzicht reiken we tot 28 april en iets anders dan winterse buien valt er tot dan niet te verwachten.

Dus voor voorlopig geen strandweer volgens Sabine Hagedoren , dus laat de badpakken en bikini's of monokini's nog maar even in de kast liggen.
1 opmerking:

  1. Och Sabien, het is vandaag toch veel te warm om een jasje aan te hebben!!!!
    Tis 38 graden!!!!

    BeantwoordenVerwijderen