maandag 5 juli 2010

Sabine Hagedoren Spice Girl Baby Spice in 'Kom op tegen Kanker'


1.558.170 euro voor 'Kom op tegen Kanker'

Vrijdagavond stond bij Eén in het teken van 'Kom op tegen Kanker'. De tweejaarlijkse actie van de Vlaamse Liga tegen Kanker en de VRT kende zijn voorlopig hoogtepunt met een groots opgezette spektakelshow. Het doel was om zoveel mogelijk geld bijeen te sparen. Het werd een komen en gaan van BV's, waaronder Sabine Hagedoren, reportages en muzikale acts. De teller stond bij het einde van de avond op 1.558.170 euro!

Evy Gruyaert presenteerde de show van in de studio in Lint, Marcel Vanthilt stond in het callcenter in Brussel. Dat leverde bijvoorbeeld dé uitspraak van de avond op: 'Niet lullen, de kas vullen! En in de green room in Lint zaten BV's met kinderen. Ze lieten vrijwillig hun portret schilderen. Deze schilderijen zullen worden opgehangen in verschillende ziekenhuizen waar kinderen in behandeling zijn tegen kanker.

Hadise beet de spits af met het nummer waarmee ze in mei Turkije zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De sfeer zat er meteen goed in. Maar meteen daarna een serene reportage van een kinderkankerpatiëntje. Het werd de teneur van de avond. De kinderen vertelden meestal zelf hoe zij hun ziekte beleefden. Het waren geregeld emotionele momenten. Maar evengoed was de onschuld van de kinderen ontwapenend.

Voor patiëntje Tim werd het een speciale avond. Niet alleen kreeg hij bezoek van Peter van Ketnet, bovendien werd hij verrast met een liedje, gezongen door al zijn klasgenootjes. Gevolg: een dolgelukkige Tim wiens avond niet meer stuk kon.

Om het showgehalte op peil te houden werden Nicole en Hugo in de strijd gegooid. Samen met Regi van Milk Inc. brachten zij een speciale danceversie van hun succesnummer 'Goeiemorgen Morgen'. En ook enkele vrouwelijke Eén-gezichten hadden nog een speciale act in petto. Zij zouden een hit van de Spice Girls brengen, op voorwaarde dat er genoeg geld werd gedoneerd. Dat lukte. Op het podium sprongen de vonken eraf en Lint ging uit zijn dak. Een grote zangeres is echter, volgens onze bescheiden mening, aan Sabine Hagedoren niet verloren gegaan.

Free Souffriau bracht nadien wat rust met het prachtige 'Ik leef Voor Jou' uit haar Ann Christy-repertoire. Ann Christy stierf destijds zelf aan kanker en ook Free Souffriau heeft met de ziekte te maken gehad. Zondermeer werd Free's act een van de hoogtepunten van de avond.

De avond werd afgesloten met het campagnelied van verschillende BV's met hun kinderen en de fantastische som ban 1.558.170 euro. In een eerste reactie toonde campagnevoorzitter Frank Deboosere zich bijzonder tevreden en was hij zichtbaar geëmotioneerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten