dinsdag 15 juli 2014

Sabine Hagedoren openhartig in Tussen Hemel en Hel van HUMO


Sabine Hagedoren openhartig in Tussen Hemel en Hel van HUMO


'Ik ben een beetje een koekjesmonster.'

Sabine Hagedoren bekent (in 'Humo') haar verslaving dat ze een zwak heeft voor biscuits, vooral met chocolade.

'Zodra ik op een dansvloer sta, geraak ik er niet meer af.'

Gelukkig beweegt Sabine Hagedoren ook regelmatig.

Tenzij een allesverwoestende (en bovendien onaangekondigde!) klootzak van een hagelbui ons bescheiden groentetuintje naar de filistijnen helpt, zult u ons niet snel over het weer horen klagen. Ongeacht of het goed of slecht is: het weer is het meest geestdodende gespreksonderwerp van alle geestdodende gespreksonderwerpen, op de voet gevolgd door alle ernstige antwoorden op de vraag ‘En, heb je het een beetje goed gevonden?’

Niets dan compassie dus met Sabine Hagedoren, weervrouw van beroep: voor haar is er waarlijk geen ontsnappen aan. De mooie en sympathieke weervrouw gaf een interview aan Humo.

Sabine Hagedoren «Op het werk, bij de bakker, in de supermarkt: overal en iedere dag stappen er mensen op me af om iets over het weer te zeggen. Meestal wordt er geklaagd – vooral in de zomer, als de mensen barbecues organiseren en op terrasjes zitten – maar ook als het weer goed is, wordt er iets van gezegd. Ik heb daar op zich geen probleem mee: voor veel mensen ben ik nu eenmaal het gezicht van het weer, dus het is dan ook niet meer dan logisch dat ik er vaak over wordt aangesproken. De meeste mensen beseffen ook heel goed dat ik maar de boodschapper ben; ik bén het weer niet.»
'Kijken naar de bomen, de planten en de vogeltjes, en een mier die over mijn voet kruipt. Zalig!'

HUMO De mééste mensen?
Sabine Hagedoren «Welja, er zijn er ook die dat onderscheid niet helemaal begrijpen (lacht). Veel mensen blíjven ook maar zagen, hè. Daar kan ik me toch wel een beetje aan ergeren, hoor, aan zo van die zagemannen of -vrouwen. En als ze dan eindelijk zijn uitgeraasd, gaat het meestal van: ‘Ja, sorry dat ik zo raas, maar ik moet mijn frustratie toch ergens kwijt.’ Allee, merci (lacht).»

HUMO Waar kun jij je nog zoal aan ergeren?
Sabine Hagedoren «Aan in de file staan, zoals iedereen. Ik heb het ondertussen wel afgeleerd om me daar al te druk over te maken, want het helpt toch niet: ik zet de radio dus maar wat harder en sta gezellig mee aan te schuiven. Maar ik blijf toch altijd iets hebben van: verdorie, hier staan we weer. Het positieve gevolg is wel dat ik tegenwoordig veel sneller de fiets neem. Ik ben er even snel mee terug thuis als met de auto, en het kan nooit kwaad om eens de benen te strekken.»

HUMO Ergert je naaste omgeving zich weleens aan jou?
Sabine Hagedoren «Ongetwijfeld, ja. Als iets niet loopt zoals ik het wil, dan kan ik bijvoorbeeld al eens serieus lopen te briesen. Het overkomt me bijvoorbeeld wanneer mijn computer niet doet wat ik van hem vraag. Uiteraard ben ík het dan die iets fout doe, maar op dat moment weet ik zeker dat het aan de computer ligt. Ja, en daar kan ik dus onnozel van worden, hè (lacht). Mijn naaste omgeving – enfin, mijn echtgenoot – ziet dat altijd al snel aankomen, en gaat dan wat achter de deur staan grinniken. Na een tijdje begin ik dan vanzelf met hem mee te grinniken, en dan is het probleem alweer over.»

HUMO Wat beschouw jij als het hoogste lichamelijke genot?
Sabine Hagedoren «Dansen. Sommige mensen moeten een pint of drie ophebben voordat ze zich op een feestje op de dansvloer durven te begeven, maar aangezien ik meestal bob ben, ben ik zo nuchter als iets wanneer ik me aan een dansje waag. En zodra ik op de dansvloer sta, raak ik er meestal ook niet meer af: ik krijg er alleen maar méér energie van.

Sabine Hagedoren » Sinds een aantal jaar speel ik ook tennis. Een paar uur vechten voor je punten en uiteindelijk je wedstrijd winnen: dat is een fijn gevoel, hoor.»

Deze week in Humo

Requiem voor Anne & François, die samen uit het leven stapten

Tussen Hemel en Hel: Joy Anna Thielemans geeft zich helemaal bloot, naakt in het zwembad, niet in bikini of badpak maar op de foto tussen de plasticsoep in het vieze water

Gert Verheyen: 'Ik zou Origi nooit hebben geselecteerd'

Hoe uw kinderen al gamend uw bankrekening plunderen

De plasticsoep in onze oceanen

Jurgen Van den Broeck: 'Ik krijg mijn imago niet bijgesteld'

Tussen Hemel en Hel: weervrouw Sabine Hagedoren

Peter Piot: 'Een gebrek aan respect voor autoriteit kan je leven redden'

De cowgirl in Charlize Theron

Unieke ziekte? Unieke prijs!

Pixies na Kim Deal

Thrillen met Humo: Donna Leon

The Libertines zijn terug

Het ultieme parcours: 4 dagen Rock Werchter 2014 in 20 stappen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten