dinsdag 17 juni 2014

Sabine Hagedoren in Brazil T-shirt klaar voor België-Algerije op WK voetbal in Brazilië


Sabine Hagedoren in Brazil T-shirt klaar voor België-Algerije op WK voetbal in Brazilië

Het is D-day voor de Rode Duivels vandaag: om 18u wordt er afgetrapt in de eerste Belgische WK-wedstrijd sinds 2002.

Werkelijk iederéén zit klaar om te supporteren voor België-Algerije, zo ook weervrouw Sabine Hagedoren.

De Rode Duivels mogen van bondscoach Marc Wilmots niet tweeten voor de wedstrijd, maar dat wil niet zeggen dat het windstil is op Twitter, integendeel.

Prins Laurent, Jeroen Meus, Kim Clijsters, ... Heel België maakt zich op voor de WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Algerije.

Subtiele Sabine Hagedoren

Hoe smokkel je zo onopvallend mogelijk het WK-Voetbal in het weerbericht? Weervrouw Sabine Hagedoren heeft deze middag die vraag probleemloos beantwoord.

In een mooi geel Brazil T-shirt presenteerde de populaire weervrouw het weer op deze belangrijke voetbal dag 17 juni 2014.


Eerder op de dag ging Sabine Hagedoren op bezoek bij de Madammen van Radio 2 voor het dagelijkse weerpraatje.

Radio 2 Madam Anja Daems viel meteen het mooie gele T-shirt op, met als opschrift Brazil.

Plagend vertelde Anja tegen Sabine: 'Hagedoren Sabine, je vraagt er naar, ik moet naar jouw borsten kijken, voor de mensen die het missen, er staat Brazil op haar T-shirt.'

Waarop Sabine antwoordde: 'Ja, en straks met rode lipstick op TV.'

Sabine Hagedoren: 'Stilaan meer zon'

Weervrouw Sabine Hagedoren paste zelfs de tekst van haar weerbericht subtiel aan voor het voetbal.

Voor ons geen Braziliaanse hitte de komende dagen, want de wind blijft uit het koele noorden blazen. We liggen nog altijd aan de oostelijke flank van een hogedrukgebied en die noordelijke luchtstroming tempert niet alleen het kwik, ze stuurt ook veel wolken onze richting uit.

Vandaag trappen we af met grijs weer. Het blijft wel grotendeels droog. In de loop van de dag breekt de zon er almaar meer door. Voldoende om wat extra warmte te geven, en dat duwt het kwik in Vlaanderen iets hoger dan de voorbije dagen, richting 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richting.

Vanavond kunnen we nog wat zon meepikken alvorens het donker wordt en binnenskamers kan het ongetwijfeld Duivels heet worden, maar buiten koelt het algauw af. Vannacht hangen vooral over het zuiden van het land meer wolkenvelden, elders blijft het vrijwel helder en droog. De minima schommelen rond 10 graden bij een zwak tot matig briesje uit het noorden.

Woensdag scoren we weinig opklaringen in het westen van het land, elders maakt de zon meer kans. Het blijft overal droog bij 20 graden.

Donderdag wordt de zon wat meer buitenspel gezet. Dan blijft het overal zwaarbewolkt. De temperaturen klimmen richting 21 graden bij een zwakke wind uit het noordwesten.

Vrijdag voeren we een wissel door: eerst veel wolken, later opklaringen, maar ook dan scheert het kwik geen hoge toppen. De temperaturen blijven rond die 20 graden dribbelen.

Uitgerekend vandaag is het 12 jaar geleden dat de Rode Duivels hun vorige wedstrijd op een WK-eindronde speelden. In de achtste finales van het WK in Japan en Zuid-Korea werden ze tegengehouden door Brazilië en scheidsrechter Prendergast.

Nu 12 jaar later is voetbal weer helemaal sexy en hot!

Het is nog afwachten of bondscoach Marc Wilmots vanavond in zijn elftal enkele verrassingen in petto heeft. Onder meer Thibaut Courtois moet zich normaal gezien wel geen zorgen maken over zijn stek in de basis. Het vertrouwen van de bondscoach in Courtois blijkt volgens de statistieken meer dan terecht.

Thibaut Courtois heeft bij de Rode Duivels alvast de cijfertjes mee. Met Courtois in doel hebben de Belgen nog nooit verloren. De Atletico-doelman stond al 17 keer onder de Belgische lat: 12 keer kwam er een overwinning uit de bus, vijf keer hielden de Belgen het op een draw.

In 10 van die 17 matchen hield Courtois ook nog eens de nul. Met een gemiddelde van slechts 0,58 goals per wedstrijd is Courtois dus een zeer betrouwbaar sluitstuk.

Courtois trekt die indrukwekkende lijn van cijfers ook vlotjes door bij z'n club Atletico Madrid. Hij werkte dit seizoen 56 matchen af en hield in de helft van die wedstrijden zijn netten schoon.

Voor Courtois heeft de wedstrijd tegen Algerije overigens een speciaal kantje. Hij kan er zijn 100e "clean sheet" binnenhalen. Of Courtois die indrukwekkende kaap kan ronden, weten we omstreeks 19.45u.

Sabine Hagedoren heeft op Studio Brussel nog een belangrijke dienstmededeling! #belalg


Of we nu winnen, of verliezen, dat dak gaat er vanavond af! #dancewiththedevils

Heel Vlaanderen zit net als Sabine Hagedoren om 18.00 uur voor de buis, kunnen we de 5-1 overwinning van Nederland tegen wereldkampioen Spanje overtreffen?

1 opmerking: