zaterdag 23 augustus 2014

Sabine Hagedoren: “Respect voor elkaar, daar draait het om”


Sabine Hagedoren: “Respect voor elkaar, daar draait het om”


Sabine Hagedoren is weervrouw in hart en nieren, maar als moeder liggen ook haar kinderen haar na aan het hart. Zo gaf ze les aan zowel het vrije als het gemeenschapsonderwijs. En ook als moeder ontbreekt het haar niet aan passie.

Leeftijd: 43 jaar

Lager onderwijs: Gemeentelijke meisjesschool Aartselaar

Middelbaar onderwijs: Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie, richting wetenschappelijke B

Klasgegevens: In 1990 afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen als licentiaat scheikunde

Sabine Hagedoren is weervrouw in hart en nieren. Al 19 jaar staat ze aan de zijde van Frank Deboosere bij de VRT. Maar ook kinderen liggen haar na aan het hart. Zo doceerde ze wetenschapsvakken aan zowel het vrije onderwijs als in het GO!.
 
En ook als moeder ontbreekt het haar niet aan passie. Kortom, twee grote projecten waar je haar niet van kan wegslaan.

“In 1990 ben ik afgestudeerd als licentiaat scheikunde. Tot 1997 heb ik les gegeven. Zowel in het vrije onderwijs als in het GO!. Ik gaf fysica, chemie en biologie aan tieners van 14 tot 18 jaar. In beide netten heb ik dat enorm graag gedaan.
 
Er waren natuurlijk wel verschillen tussen de leerlingen onderling, maar op vlak van theorie was het verschil niet zo groot. De wet van Newton is nu eenmaal de wet van Newton. Dat verandert niet van school tot school.”

Droomjob

“Hoewel ik ervan genoot om samen te werken met jongeren, heb ik er toch voor gekozen om fulltime weervrouw te worden. Toen de VRT ervoor koos om haar opdrachten uit te breiden, was er een job beschikbaar en heb ik die kans genomen. Dat heb ik me nog geen dag beklaagd. Dit is echt de job van mijn leven.”

Aangename mensen

“Naast weervrouw ben ik ook mama van twee kleutertjes. Binnenkort gaat de oudste naar het eerste leerjaar en dan zal ik kunnen helpen met huiswerk maken. Kinderen hebben veel aandacht nodig en ik geef ze die met veel plezier. Ik wil mijn kinderen opvoeden tot aangename mensen. Dat vormt op zich al een serieus project (lacht).”

Met respect kom je ver

“Er zijn veel waarden die belangrijk zijn. Maar als ik er één moet uitkiezen, dan is het ongetwijfeld respect. Zowel voor mens als natuur. Daar hecht ik enorm veel belang aan, ook in de opvoeding van mijn kinderen.
 
In de eerste plaats moet je natuurlijk vertrekken vanuit het kind zelf. Eerst kijken wat het kan en wat niet, en dan pas kijken wat je het kind kan bijbrengen. Respect vind ik daarbij wel een belangrijk aspect.”

Zo lost weervrouw problemen met camera op: met dansje

Het moet de nachtmerrie van elke presentator zijn om live tijdens een tv-uitzending plots technische problemen te krijgen. Het overkwam de Amerikaanse ABC-weervrouw Lisa Hidalgo, al loste ze de mankementjes van de camera wel op een erg originele manier op.
 
Tijdens een doorsnee uitzending van het weerbericht, wijkt de camera plots af. In plaats van Lisa's hoofd te filmen met op de achtergrond de weerkaart, zien de kijkers plots haar voeten en de vloer met markeringen van de studio waar het weerbericht wordt opgenomen.

Na een verbaasde 'oeps' schudt de getalenteerde weervrouw, de Amerikaanse Sabine Hagedoren, een originele oplossing uit de mouw. Zo begint ze plots een nogal grappig 'tapdansje' uit te voeren met haar voeten. Ondertussen begeleidt ze zichzelf al neuriënd.
 
Op het einde van het filmpje komt ze ook nog even met haar hoofd piepen, waarna ze op haar knieën uit het beeld wegkruipt. Een bijzondere vertoning die we onze eigen Jill Peeters of Sabine Hagedoren nog niet meteen zien doen...

Het filmpje werd intussen al meer dan 90.000 keer bekeken op YouTube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten