maandag 25 augustus 2014

Humoristische column over Sabine Hagedoren: "Schoon Matchke, Sabine uit Bornem"


Weervrouw Sabine Hagedoren op 25 augustus 2014 net terug van vakantie met een licht bruin kleurtje op haar lichaam, met het weerbericht voor Vlaanderen, en aan het eind de beroemde dikke Sabine Hagedoren knipoog.

 
Humoristische column over Sabine Hagedoren: Schoon Matchke, Sabine uit Bornem

ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit nieuwe seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke van de tweede competitiewedstrijd tegen KSV Bornem op woensdagavond 27 augustus 2014.

Schoon matchke: Sabine uit Bornem

26 juni 1968. Te Bornem wordt een wolk van een baby geboren bij de Hagedorens.  Sabientje  is een schattig meisje en al vlug blijkt dat zij al van in de wieg gecharmeerd wordt door de VRT en in het bijzonder door ene meneer Pien die  bijna dagelijks vrolijk het weer voorspelt terwijl hij grappige kromme lijnen tekent op saaie kaarten van België… Vanavond voetbalt SK Deinze tegen KSV Bornem. Gerard Van Steenpuiste hoopt dat zijn TV-boezemvriendin het straks droog houdt op het stadion. Als hij haar live ziet gaat de hemel opklaren en groeien er bloempjes op de grasmat…

-Wijveken, straks krijgen we ne match mee vree veel belangrijke dingen in Deinze! Nie te doen! Bornem komt op bezoek en ge weet wa da dat wil zeggen. Onzen trainer Van Borm was daar ooit coach en hij woont in Schelle, op een boogscheute van ’t stadion.  Yves zal nogal super gemotiveerd zijn! Anders moet hij morgen nie om boterkoeken gaan in Schelle!

-Amai, Gerard, da wordt stressen vanden avond! Ik kan nie mee schat, “Familie” is were begost en ik wille da nie missen. Ik ben vree curieus hoe dan ze zatte Rita zullen doen verdwijnen en wa die jaloezige teeve Delphine nog zal uitsteken! Vergeet mij nie te smssen ventje over SK Deinze! En waarom zijt gij zo opgetuut?

-Wel zoeteke, ik verwachte da mijn TV-idool aanwezig zal zijn op de tribune. Madame Sabine Hagedoren is een Bornemse en ze supportert geweldig rondborstig veur de rood-geelkes! Met een diepe decolleté. Een weervrouwke ‘met ballen’! Vandemiddag  voorspelde ze voluptueus dat er een gebied van hoge druk boven Deinze hangt mee dikke bollen…

-Volupwablief? Pas maar op veur een stijf briesje,Gerard! Pak maar een veste mee! De zomer is  voorbij, dat heeft Jill Peeters gezegd op de VTM! En de die weet iets van isobaren! En, ventje, ik heb gelezen dat Sabine Hagedoren meedoet  aan ‘Ice Bucket Challenge’ met een nat T-shirt, ge weet wel da zot gedoe mee dat ijswater! Misschien heeft ze wel den Yves genomineerd! Wilmots heeft al zijn douchke gekregen, ze!

-Haha! Onze coach voor de match op de middenstip en miss Sabine Hagedoren die een emmerke ijswater over zijne kop kletst! Een aftrap veur de ALS-liga, toch schitterend, Francine? Yves kan vreselijk eigenzinnig zijn maar zijn hartje zit op de zuuste plekke! Goe gedacht wijveken! En we gaan veur 9 op 9!

-Ik hoop dat u amuseert, ventje! De footlunch zal ook wel lekker zijn, dankzij Poetin! Apéro Poire Williams, voorgerecht stoofpeerkes met gorgonzola, hoofdschotel roodbaars met gegrilde peertjes, dessert peer met vanille-ijs en chocoladesaus… Smakelijk schat en tot vandenacht. Ik zal u voluptuweus opwachten in ons bedje…                    (ra)

Footlunch

KMSK Deinze speelt op woensdag 27 augustus om 20 uur zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen KSV Bornem. Ook voor deze wedstrijd wordt een footlunch georganiseerd. Kathleen, de vrouw van de voorzitter, voorziet een hapje met zelfgemaakte pesto bij de aperitief.  Nadien wordt er een heerlijk diner geserveerd: Carpaccio van rundsfilet met truffeldressing, rucola en Parmezaanse kaas - Varkenshaasje, groentepalet, mosterdsausje met dragon en gebakken aardappeltjes - 3 smaken chocolademousse met een vanillesausje.

Schrijf je in voor dit gezellig samenzijn bij kathleen@kmskdeinze.be

Je bent welkom vanaf 17.30 uur.

Het kost € 45, inclusief receptie. Een tribunekaart kost € 15. Tijdens de rust is er koffie, een lekker gebakje en een Filliers °38.

In Elewijt Center waren er (live) opnames van het Radio 2-programma 'En nu serieus' met tal van artiesten.

Met Christel Van Dyck, Michael Pas, Markske uit de kampioenen, Stijn Meuris, Sabine Hagedoren vele anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten