donderdag 27 juni 2013

Sabine Hagedoren met het Studio Brussel sfeerbericht zomer festival 2013 reclamefilmpje


Studio Brussel is meer dan ooit dé festivalradio. En daarom maakt weervrouw Sabine Hagedoren voor 1 dag nu eens niet het mooie weer in een weerbericht, maar in een sfeerbericht. Stubru zit deze zomer meer dan 170 uur live vanop de eerste rij op de grootste festivals van het land.


Gelukkig, de zomer komt er weer aan. Het Vlaamse weer wil voorlopig nog niet echt meespelen, maar de muziek festivals moeten ons dat kleine euvel laten vergeten. En zoals elke zomer is ook Studio Brussel, de jongerenradiozender van de openbare omroep, van de partij om verslag uit te brengen van wat zich voor en achter de schermen van grote en kleine festivals afspeelt. Om hun aanwezigheid aan te kondigen heeft Studio Brussel samen met weervrouw Sabine Hagedoren een kei grappig en ludiek reclamefilmpje opgenomen.

Sabine Hagedoren doet alsof ze een weerbericht presenteert (sfeerbericht) terwijl er op de achtergrond allerlei festivalbeelden geprojecteerd worden, tof. “Oh, kijk, een uitgetelde zatlap omringd door lege bekertjes!” “Oh, kijk, mensen die zot doen op een festival!” “Oh, kijk, een meisje dat op de grond ligt en inkijk biedt op haar diepe decolleté!” Het beeld van het meisje met de borsten blijft overigens veel langer in beeld dan de andere foto’s, zeker omdat er – haha, humor – nog extra de aandacht wordt op getrokken door er isobaren rond te tekenen. De begeleidende tekst? ‘Door een hogedrukgebied is de luchtkwaliteit eerder ongunstig’. Hogedrukgebied! En dan tieten tonen! Helemaal de max!

Op de Twitteraccount van StuBru staat precies die still uit het reclamefilmpje (het meisje met de grote borsten met de isobaren), terwijl Sabine Hagedoren met haar vinger naar het opmerkelijke hogedrukgebied wijst. Gelukkig is de foto ook op de Facebookpagina van Studio Brussel terecht gekomen.

Tegelijkertijd met het leuke reclamefilmpje van Sabine Hagedoren loopt op de zender de wedstrijd: 'Wie wordt de Major Lazer Bubble Butt van Studio Brussel?’. Voor wie het niet zou weten, ‘Bubble Butt’ is een nummer van de groep Major Lazer waarin nogal wat aandacht is voor sexy vrouwen die ‘twerken’. Twerking is dan weer een specifieke dansstijl waarbij vrouwen schudden met hun kont, en die stijl vindt zijn oorsprong in een subcultuur (ratchet culture, bling, daggerig, …). Een mooie sensuele en erotische manier van dansen.

Wat dan ook weer keigoed is, dat is de wedstrijd van Studio Brussel. Er is ten eerste het campagnebeeld: een shot uit de clip van Major Lazer die 3 blote vrouwenkonten toont met de baseline ‘Wie wordt de Bubble Butt van Studio Brussel?’. Van de vrouwen worden – net als in hun reclamefilmpje van StuBru – hun borsten of hun billen respectvol in beeld gebracht.

Deelnemers aan de wedstrijd, waarbij een duo-ticket voor Rock Werchter te winnen is, kunnen een filmpje van hun eigen ‘Bubble Butt’-kunsten insturen. De winnaar mag ook op het podium staan met Major Lazer tijdens het desbetreffende nummer, zeg nou zelf, kei tof. Op dit moment zijn er op de Facebookpagina al meerdere inzendingen te zien. .

Op de wedstrijdpagina en op site van Studio Brussel wordt het fenomeen ‘twerking’ gekaderd in de subcultuur, de boodschap is ‘schudden met die kont’.

(vrouwelijk) naakt, tetten of schoon gebruiken in reclamecampagnes is nog steeds hot, net als de nieuwste zomer mode. Dansen als vorm van expressie en/of verleiding, is dat zeker. Gelukkig wordt het vrouwelijk naakt en/of bloot niet systematisch gebruikt om vrouwen tot enkel hun seksuele attributen te herleiden en zo bij te dragen aan een seksistisch discours. Studio Brussel is dan ook goe bezig: onder het mom van cool, ludiek en humor, worden vrouwen niet te kijk gezet.

Het subtiele seksisme van Studio Brussel
Vrouwen worden gelukkig niet herleid tot hun borsten of hun billen. Onder het mom van cool, ludiek en humor, worden vrouwen keer op keer respectvol in de spotlights gezet, zonder enig seksisme. Bovendien krijgt de jonge doelgroep ook niet op zijn minst de indruk dat het ok is om vrouwen belachelijk te maken omwille van hoe ze er uitzien, de omvang van hun dikke bollen of billen.

“On the rocks”: de zomer van Studio Brussel met Sabine Hagedoren

De zomer heeft veel muziek in petto voor de Studio Brussel-luisteraars. Met bijna 170 uur All Areas brengt men dit jaar meer live muziek en verslaggeving van op de grootste zomerfestivals dan ooit tevoren. Op zondagmiddag presenteert Vincent Byloo dan weer het gloednieuwe muziekprogramma Sixties.

Studio Brussel zette vrijdag 21 juni 2013, onder het motto “on the rocks” de zomer in met de tweede editie van het gelijknamige festival in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Met een eigen mini-festival zet de jongerenzender meteen de toon voor de komende twee maanden.

Met All Areas is dé festivalzender maar liefst 23 dagen aanwezig op Couleur Café, Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Ostend Beach, Rock Zottegem, Les Ardentes, Woosha!, 10 Days, Boomtown, Suikkerrock, Tomorrowland, Lokerse Feesten, Pukkelpop en Feest in het Park. Dat is goed voor een totaal van bijna 170 uur livemuziek en festivalverslaggeving.

An Lemmens keert deze zomer terug naar Studio Brussel. Zij zal samen met Sam De Bruyn, Ayco Duyster, Bram Willems, Stijn Van de Voorde en Nelles De Caluwé verlag uitbrengen vanop Rock Werchter. Ook Kirsten Lemaire is voor het eerst terug na haar bevallingsverlof terug op Studio Brussel te horen.  Samen met Ilse Liebens, Ayco Duyster, Stijn Van de Voorde en Nelles De Caluwé presenteert ze vanop Pukkelpop. Op Tomorrowland nemen Sam, Ilse en Stijn Maris de presentatie voor hun rekening.

SIXTIES
In juli en augustus sleept Vincent Byloo, bekend van het radionieuws op Studio Brussel, elke zondagmiddag van 12 :00 tot 13:00 uur zijn persoonlijke jukebox aan voor een uur swingende sixtiesmuziek. “Sixties wordt een programma met speciale aandacht voor vintage soul, sexy girl groups en… Thaise garagerock”, belooft Vincent. “Tachtig was prachtig, maar zestig was heftig!”

STUDIO IBIZA
Sam De Bruyn en Stijn Maris vliegen ook dit jaar opnieuw naar Ibiza met enkele gelukkige Studio Brussel-luisteraars. In Studio Ibiza draaien Sam en Stijn een week lang de feestmuziek van het moment.

Studio Brussel heeft de plannen voor de zomer voorgesteld, samen met een grappig reclame filmpje waarin weervrouw Sabine Hagedoren de hoofdrol opeist. Met bijna 170 uur "All areas" brengt de zender dit jaar meer livemuziek en verslaggeving vanop de grote festivals dan ooit tevoren. Er komt ook een nieuw programma met sixtiesmuziek.

Op zondag presenteert Vincent Byloo het nieuwe programma "Sixties". De nieuwslezer van Studio Brussel struint elke zondag van 12 tot 13 uur door zijn platencollectie met swingende sixtiesmuziek.

Studio Brussel zet de zomer in met On The Rocks

Bij Studio Brussel start de zomer op 3 juni, of het weer nu mee wil of niet. In het programma On The Rocks blikken Ilse Liebens en Lisa Smolders vanaf komende maandag elke weekavond vooruit op een hete (festival)zomer. Op 21 juni schiet Studio Brussel de zomer officieel op gang met het gratis festival On the rocks.

Vanaf maandag 3 juni brengen Ilse Liebens en Lisa Smolders een broeierige en boeiende vooruitblik op de zomer in On The Rocks, met extra aandacht voor de beste zomerfestivals van ons land.

Op vrijdag 21 juni, de eerste dag van de zomer, geeft Studio Brussel ook officieel het startschot van de zomer, met On The Rocks, een eigen gratis festival in openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen. Luisteraars horen vanaf maandag 3 juni welke artiesten er zullen aantreden. Ze kunnen alleen via Studio Brussel tickets winnen voor het festival.

Dit jaar klinkt Studio Brussel ook On The Rocks. De radiozender heeft opnieuw een Belgische artiest gevraagd om de soundtrack te maken bij hun zomerse slogan. Vorig jaar maakt Merdan Taplak het On the rocks-anthem. Welke grote Belgische naam het dit jaar wordt, onthult Sam De Bruyn op donderdag 30 mei in Zet ‘m op Sam.

SOUND OF SAM IS TERUG

Juni is ook studentenmaand, dus zorgt Sam De Bruyn voor het perfecte muzikale sluitstuk van een dagje blokken, elke weekdag vanaf 22:00 uur in Sound of Sam.

Dit alles aangekondigd is de hilarische reclame video met Sabine Hagedoren.

Vanaf 16:00 uur knalt Otto-Jan Ham uit de boxen in Hammertime. Zijn zomerrecept bestaat uit De Hamvraag, een Bekende Gast uit De Kast, en vele leuke extra’s. Zo is op maandag 3 juni de Britse rockgroep Editors live te gast en maak je kans om Bastille bij jou thuis te ontvangen voor een exclusieve Living Room-sessie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten