woensdag 14 december 2011

Sabine Hagedoren(Tine Embrechts) in 'Tegen De Sterren Op'


Sabine Hagedoren(Tine Embrechts) in 'Tegen De Sterren Op'

Op donderdag 1 december 2011 genoten 807.452 live-kijkers van de knappe imitatieprestaties in 'Tegen de Sterren op'. Uitgesteld kwamen daar nog eens 135.500 kijkers bij, wat het totaal op 943.000 liefhebbers en het marktaandeel op 40% brengt (alle cijfers live +4, VVA 18-54). En ook deze week hebben de acht 'Tegen de Sterren op'-performers de ambitie om kijkend Vlaanderen aan het lachen te brengen, bv met Tine Embrechts als weervrouw Sabine Hagedoren.


In aflevering drie van ‘Tegen de Sterren op’ – uitzending op donderdag 8 december 2011 – neemt gastperformer Tine Embrechts maar liefst drie imitaties voor haar rekening. Als prinses Maxima van Oranje vecht ze samen met haar vriendin Mathilde (Nathalie Meskens) de ondergeschikte positie van de vrouw aan om vervolgens in de huid te kruipen van Lore Van de Weyer, alias mevrouw Tom Boonen (Guga Baùl).

Tenslotte krijgt Frank Deboosere hulp uit geheel verwachte hoek. Speciaal om het 200.000ste weerbericht sinds het begin van de metingen te vieren, heeft hij niemand minder dan zijn collega Sabine Hagedoren - eveneens een rol voor Tine Embrechts – uitgenodigd voor een duopresentatie.

Freek Braekman (Chris Van Espen) overloopt de hoofdpunten uit ‘Het Journaal’ en staat rechtstreeks in contact met Greet De Keyser (Walter Baele) in Washington. Zij weerlegt met klem de geruchten rond president Obama’s dalende populariteit en houdt vast aan het motto ‘once you go black, you never go back’.

Babyfluisteraar Derek Ogilvie (Chris Van Espen) is neergestreken in Vlaanderen en helpt via paranormale krachten jonge ouders die met de handen in het haar zitten. Mama Lien en papa Kevin zijn alvast danig onder de indruk van wat ze te horen krijgen. Er is echter één ding dat Derek over het hoofd ziet…

Schlagerzanger Christoff (Jonas Van Geel) sluit de show af met een swingende polonaisehit. Hij komt er namelijk zijn nieuwste single ‘Zeven Trekjes’ voorstellen en bewijst dat zelfs de Duitse taal hem niet vreemd is…

Verder in deze aflevering spreekt Marc Didden (Ivan Pecnik) openhartig over zijn persoonlijke frustraties, Tine Embrechts als weervrouw Sabine Hagedoren, leren we de ‘vocabulaire culinaire’ van Sergio Herman en volgen we dictieles bij Selah Sue. ‘Man Bijt Hond’ haalt de rubriek ‘Blind Date’ opnieuw feestelijk van onder het stof en nodigt Kim Clijsters en Gunter Lamoot uit voor een boeiend gesprek…

En ‘1000 Zonnen’ schetst een uur van belang uit het gewone leven van een ongewone Vlaming. Deze keer verdiept politica Inge Vervotte zich in de laatste modetrends.

Tegen de Sterren op met gastperformer Tine Embrechts: "Boezem van Sabine Hagedoren in de verf gezet"

Elke week is er in ‘Tegen De Sterren Op’ een gast-imitator. Vandaag is dat Tine Embrechts, zangeres, actrice en comédienne. “Imiteren was nieuw voor mij,” zegt Tine. “In de zomer zat ik in ‘Villa Vanthilt’ in de uitzending waarin Nathalie Meskens centrale gaste was. Sindsdien zijn we vriendinnen en gaan we samen koffies drinken.

En toen vroegen de bazen van DED’s It: ‘Zou het niet leuk zijn als je eens meedeed in ‘Tegen de Sterren Op’ als Sabine Hagedoren?’ Ik was er wat bezorgd over: ga ik dat kunnen? Een grotere cupmaat BH helpt alvast. En een vaste formule voor imiteren bestaat er niet. Iedereen doet het op zijn manier.”

“Ik heb er al lang van gedroomd om eens weervrouw te mogen spelen. Die blue key met die landkaarten, het leek me interessant om dat eens uit te proberen. Bovendien is Sabine Hagedoren de weervrouw waar ik de meeste sympathie voor heb. Toen ik het voorstelde, wist ik niet dat Chris Van Espen al bezig was met Frank Deboosere. Ik heb allerlei weerberichten van Sabine zitten te bekijken maar kon haar niet op uitgesproken tics betrappen."

"We hebben natuurlijk haar prachtige borsten wat in de verf gezet en ik heb mijn best gedaan om haar stem vast te krijgen. Met kleurlenzen en een pruik kom ik qua uiterlijk in ieder geval al in haar buurt. Ik heb Sabine Hagedoren na een feestje op de VRT verteld dat ik haar nadoe. Ik weet niet of ze er echt blij mee is. Het was in ieder geval niet de bedoeling haar erdoor te sleuren.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten