zaterdag 18 december 2010

Sabine Hagedoren in ‘Peter For Life’ lanceert Music For Life en Comedy For Life

 
Sabine Hagedoren in ‘Peter For Life’ lanceert Music For Life en Comedy For Life.
Vanaf zaterdag zitten Studio Brussel-presentatoren Sofie Lemaire, Tomas De Soete en Sam De Bruyn voltijds in het Glazen Huis in Antwerpen, maar hun laatste vrije avond brengen ze door in 'Peter Live', voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Peter for Life'.
Peter zorgt ervoor dat de drie met een stevige start cheque het huis ingaan, en wil vrijdag ook te weten komen hoe de acteurs van 'Thuis' en 'F.C. De Kampioenen' zingen, hoe Stromae zijn wereldhit Alors on danse componeerde en hoe schlagerbroer en –zus Christoff en Lindsay Kerstmis vieren. Ook weervrouw Sabine Hagedoren komt langs.
Peter Van de Veire zat ooit zelf sapjes te lurpen in het glazen huis en stond dus te popelen om de aftrap te geven voor Music For Life. In deze eenmalige ‘Peter for life’ zijn ook Christof (Eurosong 93-02) & Lindsay van de partij. Het zoetzemerige schlagersduo trakteert op een Kerstmedley. Laura Omloop (JESF 09) laat het jodelen eens achterwege en hoop te ontroeren met een breekbare versie van ‘Ik mis je zo papa’, met als enig doel weeskinderen van over de hele wereld een hart onder te riem te steken. We horen de goede doel-kassa al rinkelen.
In afwachting van hun opsluiting in het Glazen Huis nestelen Sofie Lemaire, Tomas De Soete en Sam De Bruyn van Studio Brussel zich vrijdag nog één avond in Peters zetel. Tijdens 'Peter for Life' zamelt Van de Veire, zelf ooit bewoner van het Glazen Huis, de eerste euro’s in voor aidsweeskinderen. Een sms naar 4342 met boodschap 'music' kost 1 euro, en die euro gaat integraal naar Music for Life.
 
En voor wat hoort wat, want als 'Peter for Life' voor het einde van de aflevering 25.000 euro verzamelt met de sms-actie, schrijft het programma geschiedenis met een unieke muzikale slotact met de acteurs van 'Thuis' en 'F.C. De Kampioenen'. Onder meer Marijn Devalck, Loes Van den Heuvel, Niels Destadsbader, Annick Segal, Clara Cleymans, Geert Hunaerts en Jeroen Lenaerts zetten in dat geval hun beste beentje voor.
Music for Life-lied in primeur op televisie
Het was een jaar stil rond singer-songwriter Milow, maar nu komt de getalenteerde Leuvenaar boven water met het Music for Life-lied van dit jaar. Het is meteen een voorsmaakje van zijn nieuwe album. Milow brengt Never gonna stop in 'Peter for Life' voor het eerst live op televisie.
‘Zingende’ acteurs, grappende weervrouw Sabine Hagedoren en overvloed aan bekende gezichten
Als die kassa voor het eind van de show gevuld is met 25.000 euro krijgen we een verrassende muzikale slotact met enkele acteurs uit ‘Thuis’ en ‘F.C. De Kampioenen’. Op voorwaarde dus dat de Vlaming dus gul geeft – maar dat zal wel. Zonder voorwaarden staat ook Milow op het podium, hij brengt zijn Music For Life-lied ‘Never gonna stop’ voor het eerst live. Verder staan er ook optredens van Ozark Henry en Stromae geprogrammeerd.
Music For Life is een groots media-evenement, en dus laten bekende koppen zich graag zien bij de lancering. De Music For Life-acties groeien als paddestoelen uit de grond: Sabine Hagedoren wordt stand-up comedienne, Siska Schoeters krijgt van ING een euro voor iedere decibel die ze opmeet. Tot slot zorgen heel wat muzikale grootheden voor een muzikale welkom in het glazen huis. Helmut Lotti, Els De Schepper (Eurosong 06) en Andrea Croonenberghs, om er maar enkele te noemen.
Speciaal voor de gelegenheid slaan ook twee Belgische topartiesten de handen in elkaar: Piet Goddaer alias Ozark Henry brengt een exclusief duet met Trixie Whitley, de Belgische-Amerikaanse zangeres die onlangs een nominatie in de wacht sleepte voor de MIA’s. Samen brengen ze een song van Nina Simone.
En ook Stromae, die andere grote kanshebber voor de MIA's, is te gast. De Brusselaar scoorde deze zomer een wereldhit met 'Alors on Danse', demonstreert in 'Peter Live' hoe die hit tot stand kwam en vertelt hoe het voelt om op korte tijd de wereld aan zijn voeten te hebben.
Verrassende joptredens
Wie alvast heel Vlaanderen aan de voeten hebben, zijn Christoff en Lindsay. Christoff en Lindsay zijn enorm bekommerd om het lot van de aidsweeskinderen. Zij vrolijken vrijdag de koude avond op met een verrassende kerstmedley.
En ook Laura Omloop, winnares van Junior Eurosong 2009, toont zich van haar meest verrassende kant. Het grote publiek kent haar vooral van haar vrolijke jodelliedje, maar ze zingt in 'Peter for Life' het breekbare Ik mis je zo papa, en steekt zo weeskinderen van onder de hele wereld een hart onder de riem.
Music for Life-acties
'Peter for Life' kondigt ook de grootste acties van Music for Life aan. Zo komt Siska Schoeters haar collega's een hart onder de riem steken met haar decibelmeter. Voor elke decibel applaus die vrijdag in 'Peter for Life' klinkt – en dat zijn er veel – stort ING 1 euro.
Sabine Hagedoren laat zich voor Comedy For Life klaarstomen tot stand-upcomedian. Zij brengt vrijdag de eerste beelden mee van haar meest humoristische zelve. Ten slotte krijgt het Glazen Huis een warm muzikaal welkom van tal van bekende Antwerpenaren, zoals Helmut Lotti, Els De Schepper, Axl Peleman, Véronique De Kock, en Andrea Croonenberghs.
 
'Peter Live' stuurt Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete, Sam De Bruyn en Sofie Lemaire dus met een stevige startcheque naar het Glazen Huis. In een speciale uitzending die helemaal in het teken stond van Music for Life, zamelden Peter Van de Veire en de Eén-kijkers al 116.810 euro in voor het goede doel.
Daags voor Tomas De Soete, Sam De Bruyn en Sofie Lemaire hun intrek nemen in het Glazen Huis in Antwerpen, zamelde Peter Van de Veire de eerste euro’s in voor kinderen van wie de ouders overleden zijn aan aids. Met succes, want met de hulp van de Eén-kijkers wist Van de Veire – zelf ooit nog een bewoner van het Glazen Huis – al 116.810 euro in te zamelen voor Music for Life. Daarmee heeft de grote inzamelactie van Studio Brussel meteen een vliegende start genomen.
De acteurs van 'Thuis' en 'F.C. De Kampioenen' bleven niet ongevoelig voor zo veel vrijgevigheid en beloonden het gulle gebaar met een unieke slotact in 'Peter Live'. Weervrouw Sabine Hagedoren kon dan weer niet de verleiding weerstaan om een keer zélf over haar grote borsten te schertsen. In een preview vertelde de populaire weervrouw over haar serieuze joekels die aan haar lijf blijven plakken en dat de mensen haar daar over blijven aanspreken.
 
Weeskinderen laten lachen is zeker één van de doelstellingen van Music for Life. En dat kan onder meer door te lachen vóór de weeskinderen. Door te (gaan) kijken naar Comedy for Life bijvoorbeeld.
Op woensdag 22 december geven vijf BV’s en de top van de Vlaamse stand-up het grappigste van zichzelf tijdens een feestelijke benefietshow in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Regisseur Jan Verheyen, weervrouw Sabine Hagedoren, minister Vincent Van Quickenborne, Eén-presentatrice Saartje Vandendriessche en politiek journalist Yves Desmet zijn – zoals we allemaal weten – bijzonder grappige mensen. Maar dat volstaat niet om een stand-up comedian te zijn. Daar komt ook metier bij kijken.
De vijf moedige BV’s worden daarom geholpen en gecoacht door zowat iedereen die iets betekent voor comedy in Vlaanderen. Zij stomen de prominenten klaar voor hun comedyact in het Zuiderpershuis. Zowel de huidige generatie als de pioniers scharen zich achter het initiatief. Urbanus bijvoorbeeld, die zich hoogstpersoonlijk om Sabine Hagedoren bekommert. Of Wim Helsen, die zich het lot van Yves Desmet aantrekt. (pdw) werd tot zijn verbazing door minister Van Quickenborne gesommeerd en Sven Eeckman kreeg regisseur Jan Verheyen aan de deur.
 
Saartje koos dan weer voor coach Nigel Williams. Philippe Geubels zet als ‘peter’ van de actie iedereen op weg met goeie raad. Maar ook Geert Hoste geeft present. En Gunter Lamoot. En Hugo Mathyssen. En ‘Firmin’ bood zich via zijn manager Chris Vandendurpel spontaan aan om backstage de security te verzorgen op de slotavond.
Verder zijn er ook optredens van Henk Rijckaert, Xander De Rycke, Steven Mahieu, Nigel Williams, Ter Bescherming van de Jeugd, ‘Freddy De Vadder’, David Galle, Gili, Liesje Lefever .... en een special guest die pas op de slotshow zelf wordt aangekondigd.
Zal Sabine Hagedoren aan de verleiding weerstaan om een keer zélf over haar cupmaat en boezem te schertsen? Zou Vincent Van Quickenborne in staat zijn om eens vijf minuten niet te twitteren? Gaat Jan Verheyen cinema verkopen of geestig zijn? We zien het op 22 december in het Zuiderpershuis.
Maar er is meer: Comedy for Life wordt ook een vierdelige reeks op Eén over het parcours dat de would-be-comedians volgen, hun voorbereiding en opleiding. Én als apotheose de slotshow in het Zuiderpershuis natuurlijk. Vier afleveringen lang, van maandag 20 tot donderdag 23 december, na het late Journaal op Eén. In drie reality-afleveringen volgen we eerst de voorbereidingen van de vijf moedige kandidaten waaronder Sabine Hagedoren onder leiding van hun respectieve comedy coaches. Op 23 december wordt de slotshow uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten