vrijdag 17 januari 2014

De beste grap volgens weervrouw Sabine Hagedoren


De beste grap volgens weervrouw Sabine Hagedoren


Sabine Hagedoren vertelt de mop waar zij het hardst om moet lachen, en laat u in Bulderlacht meelachen.

Sabine Hagedoren:
Onlangs, op een fuif ten plattelande, stapte ik op de deejay van dienst af met de vraag of hij misschien iets van Therapy? wilde spelen. ‘Oei nee,’ antwoordde hij me, ‘van die van 't dorp hie heb ik spijtig genoeg geen platen.’

Sabine Hagedoren: 'Van echte winterkou is geen sprake in 2014'

Terwijl Noord- en Oost-Europa dan toch in kouder winterweer terechtkomen, lijkt het erop dat de winterse vrieskou voorlopig niet in onze streken neerdaalt. Depressies en bijhorende storingen dompelen ons deze week opnieuw in herfstachtig weer met regen, wind en zachte lucht.
Vandaag blijft een regenzone tijdelijk nog slepen over het oosten van het land, maar die zal in het begin van de dag stilaan verdwijnen richting Duitsland. Vanaf het westen zijn er opklaringen die worden afgewisseld met wolkenvelden. Misschien valt er hier of daar nog een bui. We komen alweer in zeer zachte lucht terecht en na de middag lonkt de kaap van 10 graden. Er waait een goed voelbare wind uit het zuidwesten.

Sabine Hagedoren: Vanavond blijft het op de meeste plaatsen nog droog. Vannacht trekt de hemel alweer langzaam maar zeker vanaf het westen dicht en krijgen we vanaf de kust regen, meestal lichte regen. Mogelijk blijft het nog tot ’s ochtends droog in het oosten van het land.

Dinsdag valt er nog meer lichte regen en wordt het frisser met maxima tot 7 graden. Tijdelijk is er minder wind, een zwak briesje uit het zuiden.

Woensdag trekt de wind opnieuw aan en schuift alweer een volgende regenzone over het land.

Ook donderdag mogen we af en toe onze paraplu opentrekken. In de loop van de dag passeren er buien. De hele tijd blijven de temperaturen redelijk hoog voor half januari, alvast boven de normale waarde van 5 graden. Van echte winterkou is dus geen sprake.

Net zoals Ella Leyers als Simonneke in 'Thuis', hield een groot deel van Vlaanderen het niet droog tijdens de tweede aflevering van 'Tegen de Sterren Op'.

Op woensdag 15 januari 2014 staan alweer 11 nieuwe typetjes klaar voor een vergelijkende studie in de Vlaamse huiskamers. Filmpjes kijken, foto’s bestuderen, stemopnames beluisteren,... Op allerlei manieren proberen de acteurs en actrices uit 'Tegen de Sterren Op' zich voor te bereiden op de nakende persiflages. Maar Clara Cleymans... zij kon zich pas echt goed verdiepen in één van de bekende koppen die ze dit seizoen imiteert. Slachtoffer van dienst op woensdag 15 januari? Niemand minder dan haar eigen broer Jelle Cleymans.

In 'De Slimste Mens' bij Erik Van Looy (Jonas Van Geel) verloopt alles zoals gewoonlijk eerlijk en objectief wanneer Lesley-Ann Poppe (Nathalie Meskens), Prem Radhakishun (Ivan Pecnik) en Jelle Cleymans (Clara Cleymans) het tegen elkaar opnemen. Ze krijgen onder meer vragen voorgeschoteld van Story hoofdredacteur Frederik De Swaef (Chris Van Espen), de Homo Turisticus (Walter Baele) en kunstenaar Jan De Cock (Jonas Van Geel). Jonas Geirnaert (Guga Baùl) zetelt in de jury.

Nadat zijn bandleden het deze zomer op het Antwerpse festival Linkerwoofer aftrapten, besloot Daan (gastacteur Peter Van de Velde, die als twee druppels water lijkt op de zanger) de drank vaarwel te zeggen. Nu is het enkel nog een kwestie van volhouden... In de muzikale slotact brengt Daan een nieuw nummer met zijn bandleden. Als ze blijven, tenminste.

Pascale Naessens (Ella Leyers) maakt opnieuw een gezond en licht feestgerechtje klaar in 'Mijn Pure Keuken', terwijl Saartje Vandendriessche (Tine Embrechts) De Mekker Nacht aankondigt met zangeres Maaike Ouboter (Clara Cleymans). Zij rijmt er op los in haar nieuwste hit. In het voetbalstadion geeft Vincent Kompany (Guga Baùl) een interview over zijn doorzettingsvermogen tijdens een Rode Duivels match, ondanks enkele luttele verwondingen hier en daar.

En deze week kan de kijker opnieuw genieten van enkele terugkerende imitaties:
Bartel Van Riet (Guga Baùl) ging de voorbije 2 afleveringen uit de kleren, mét succes. Daarom besloot de productie van 'Tegen de Sterren Op' hem tot de nieuwe Coca Cola Light man te kronen, tot groot jolijt van enkele jonge deernes in het park. Weerman Frank Deboosere (Chris Van Espen) heeft de laatste tijd nog maar weinig oog voor zijn vroegere natte droom Sabine Hagedoren (Tine Embrechts). Het is al sexy Journaal anker Hanne Decoutere (Ella Leyers) wat de klok slaat, en dus onderneemt een jaloerse Sabine Hagedoren actie.  En Virginie Claes (Ella Leyers) en Dokter Guy (Ivan Pecnik) onderzoeken in het totaal onafhankelijke onderzoekscentrum in Duitsland nog steeds de voordelen van elektronisch poetsen met een elektronische tandenborstel.

Geert Hoste is King

Weer of geen weer, Sabine Hagedoren wou Geert Hoste niet missen. Gelukkig voor haar viel het weer goed mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten