vrijdag 21 oktober 2011

Wordt weervrouw Sabine Hagedoren gebodypaint?

Wordt weervrouw Sabine Hagedoren gebodypaint?
Ansatz der machine, 'Painting bad weather on her body'
Anders dan de titel doet vermoeden, wordt Sabine Hagedoren niet bloot gebodypaint op dit album.
Nadat eerder al de postbode een vrouw bevonden werd, wordt nu lustig slecht weer op haar naakte lichaam en borsten geschilderd, en nee, het is dus niet Sabine Hagedoren.
Voor beide verantwoordelijk is het Kortrijkse Ansatz der Maschine. Knarsende elektronica, rustige ondertonen en weloverwogen zanglijnen beheersen voor 37 minuten je brein wanneer je deze plaat voor ’t eerst in de stereo schuift.
Toch is ‘Painting bad weather on her body’ geen deftig geplaveid plaatje. Eerder een verraderlijke kasseistrook met gevoelige putten, gladde kasseikoppen en steile beklimmingen. Zo eentje waar je aan de inspanning rode kaken en dito oren overhoudt. De feelgood zit ‘m niet in het plaatje, die krijg je er gratis bij.
Hoewel Sabine Hagedoren fans misschien een andere mening zullen hebben, is ‘Painting bad weather on her body’ is de ideale soundtrack tijdens een nachtelijke (en bij voorkeur ook winterse) uitstap naar een Belgische grootstad.
 
Verdwalen in, pakweg, hartje Antwerpen en tegelijkertijd ook compleet verloren lopen in de muziek van Ansatz der Maschine moet zowat de bezigheid bij uitstek zijn voor muzikale veelvraten.
Fluctuerend, evoluerend, soms zelfs revolterend schrijdt ‘Painting bad weather on her body’ van ‘Frog season’ over ‘Hush... koala’ tot meesterwerk ‘Kohn Denny'. De nieuwe worp van Ansatz der Maschine is geen voer voor kruisvaarders op zoek naar instant gratification.
Mensen die het druilerige Belgische weer op handen dragen zullen dan wel weer aan hun trekken komen. Het weer op een geniale manier vastgelegd op een album zonder Frank Deboosere, Jill Peeters of Sabine Hagedoren daarvoor in te schakelen. Klasse.
Dit album is een ijzersterke opvolger van een certitude op vlak van Belgische indietronica. ‘Painting bad weather on her body’ is een absolute aanrader. Zet Ansatz der Maschine maar al op je lijstje potentiële kanshebbers van de CuttingEdge-award voor ‘Beste album nationaal’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten