dinsdag 19 april 2011

Weervrouw Sabine Hagedoren rent de Antwerp 10 Miles

 
Weervrouw Sabine Hagedoren loopt de Antwerp 10 Miles.
 
Met een totaal van 24.000 lopers – verspreid over de hele dag – werden de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon ook dit jaar weer een groot succes. Kers op de taart was ook nu weer de 10 Miles zelf, waar zo maar eventjes 16.500 lopers aan deelnamen. Ook Sabine Hagedoren was van de partij.
Gevolg daarvan was dat het een klein half uur duurde vooraleer de laatste starter over de startlijn was geraakt. Alexander Diaz Rodriguez kwam als eerste aan na een verbluffende 49:39 minuten. Wanneer de laatste sportieveling aan de Thonetlaan van start ging, was Diaz Rodriguez dus al halfweg de 16 kilometer. Naast vijftig professionele lopers en een kudde sportievelingen, maakten ook Bekende Vlamingen hun opwachting tijdens de 10Miles. Onder anderen komiek Geert Hoste, weervrouw Sabine Hagedoren en voetbalanalist Filip Joos waren van de partij. Ook schepen voor Sport Ludo Van Campenhout tekende present.
‘Omdat deze editie in de paasvakantie viel, vreesden we dat er minder belangstelling zou zijn voor de 10Miles', zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. ‘Maar dat is echt enorm goed meegevallen. Naast de 16.500 deelnemers aan de 10 Miles zelf, namen immers ook 2.000 lopers deel aan de Short Run en de Ladies Run, nog eens 2.000 aan de marathon en 750 aan de Kids Run. Er vielen nagenoeg geen gewonden en er gebeurden geen ongevallen.

De 10 Miles geldt, zowel voor de mannen als de vrouwen, als openingswedstrijd voor het regelmatigheidscriterium Partena Run Classics Vlaanderen. Ook bekend Vlaanderen kwam aan de start. Geert Hoste, Lindsey Pfaff, Lien Willaert, Ilse Van Hoecke, Francesca Vanthielen en weervrouw Sabine Hagedoren zetten hun beste beentje voor.
‘Op traditiegetrouwe appelflauwtes na, is alles enorm vlot verlopen. We kunnen dus opnieuw spreken van een meer dan geslaagde editie.'
Ook de bezoekers kwamen overigens weer in groten getale opdagen. Met maar liefst 200.000 supporters langs de lijn op Linkeroever alleen al, kunnen we spreken van een recordopkomst. Ik hoop dat we volgend jaar kunnen mikken op 30.000 deelnemers.'
Sabine Hagedoren: “Dat joggen zo heerlijk kan zijn, is een openbaring”
De automobilisten zullen ongetwijfeld iets minder tevreden zijn geweest. Voor het loopevenement werd de koker van de Kennedytunnel in de richting van Gent weer volledig afgesloten tussen 13.30uur en 17.30uur. Dat zorgde voor files. De wachttijd liep op tot anderhalf uur.
‘Tijdens de Antwerp 10 Miles & Marathon is de stad voor één dag van de lopers', reageert Broekmans. ‘Er werd goed over gecommuniceerd vooraf. Bovendien waren de Antwerpenaren vandaag dolenthousiast. Files aan de Kennedytunnel zijn er overigens bijna elke dag.'
Sabine Hagedoren bereidde zich goed voor voor haar eerste deelname aan de 10 Miles. "Het zal een uitdaging zijn ", aldus Sabine, "Ik ben twee keer met zo'n Start to Run-programma begonnen, en telkens viel ik na twee weken stil."
Sabine Hagedoren heeft nu ook iets meer tijd om te trainen. De combinatie van het mama zijn, leerkracht en televisiewerk liet haar niet toe om tijd vrij te maken voor sport. "Via mijn man leerde ik wel het tennis appreciëren. Hopelijk krijgt dat joggen me evenzeer in de ban."
Sabine Hagedoren is al jarenlang jaloers op haar vriendinnen die wel meedoen aan de 10 Miles. "De training zal deze keer wel in mijn agenda passen. Je kan het tijdstip toch zelf kiezen. En als Kris Peeters het kan, dan moet toch iedereen dat kunnen?"
Geen opmerkingen:

Een reactie posten