zondag 3 april 2011

Weervrouw Sabine Hagedoren redt het geen tweede keer in 'De Slimste Mens ter Wereld'


Game over voor weervrouw Sabine Hagedoren. In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld' moest zij de duimen leggen voor Bruno Tobback en Ann De Bie. Tobback Junior mag zich voor één dag de slimste mens noemen.

De fotoronde met vrijgezellen uit het VT4-programma 'Temptation Island' deed Sabine Hagedoren de das om.

Hierdoor verloor ze een pak broodnodige seconden om het finalespel te overleven. Tijdens die finale versloeg VRT-journaliste Anne De Bie haar dan ook zeer gemakkelijk. Vlak voor de slotvraag hield Sabine Hagedoren nog amper één puntje over.

Woensdagavond worden Bruno Tobback en Anne De Bie uitgedaagd door Chokri Ben Chikha. De juryleden die hen in de gaten houden zijn Frank Focketyn en Kamagurka.

'De Slimste Mens ter Wereld', aflevering 3, woensdag 9 december rond 22.00 uur op Eén, helaas zonder Sabine Hagedoren.

'Ik wist dat Tine Van den Brande Temptation Island ooit presenteerde, meer niet. Lulu Wang vind ik spijtig: ik kon alleen ‘schrijfster’ antwoorden terwijl ik zelfs naar de herhalingen van China voor beginners keek.

Bij de grote Australische steden kon ik alleen ‘Sydney’ zeggen terwijl ik er natuurlijk meer weet. Mijn probleem is dat die opname nogal laat was en dat ik na tien uur niet goed meer functioneer. Maar ik heb mijn doel bereikt: ik heb de tweede aflevering gehaald', aldus Sabine Hagedoren.

"Ik herkende eigenlijk enkel Harrelson in het fragment", gaf Tobback nadien toe. Leek ons inderdaad ook het meest voor de hand liggende antwoord, maar wij zaten natuurlijk niet in de studio.

De Bie wel en zij moest de 50 belangrijke punten aan Tobback laten alsook de dagoverwinning. In de finale was De Bies voorsprong op Sabine Hagedoren echter zo groot dat ze de weerkundige moeiteloos naar huis speelde.

Zwanger?
En de jury? Die bestond voor de gelegenheid uit Humo(r)isten Guy Mortier en Urbanus. Dat werkte al wat minder stroef dan het duo Eyskens-Geubels.

"Twee zwangere vrouwen in de finale. Toch, Sabine?", lokte Mortier de blondine uit haar kot. "Nee!", riep Sabine Hagedoren verbaasd. "Maar jullie zijn nog niet weg hè", grapte de snor uit Berchem. De diesel trekt zich op gang.

De Slimste Mens ter Wereld heeft een eerste slachtoffer geëist. De hoogzwangere Maaike Cafmeyer werd er door weervrouw Sabine Hagedoren genadeloos uitgepierd en moest twee dagen na de opnames zelfs naar het ziekenhuis.

"Ik kreeg valse weeën en moest naar het ziekenhuis. De baby bewoog te veel", reageerde de actrice in de Corelio-kranten.

"Tijdens de finale moest ik mijn handen op mijn buik leggen. Ik kon gewoon niet meer nadenken. De baby maakte meer lawaai dan mijn hersenen."

Cafmeyer ging in de finale onderuit toen ze een vraag over ex-Miss België Joke Vande Velde niet volledig kon beantwoorden. Sabine Hagedoren profiteerde daarvan en maakte het af. Misschien maar goed ook want een bevalling die in alle huiskamers komt is natuurlijk ook niet alles.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten