zaterdag 30 april 2011

Sabine Hagedoren met extra sneeuw en winter weerbericht VRT Journaal 17-12-2009


België is bedekt met een sneeuwtapijt. Dat betekent idyllische beelden, maar helaas ook problemen op de weg.

Weervrouw Sabine Hagedoren kwam in de VRT Journaals van 13.00 en 19.00 uur extra uitleg geven over de sneeuwval en de winterse situatie in Vlaanderen.

Tussen vijf uur en half zes vanavond piekte het fileleed naar een record van in totaal 510 km, waarvan zowat 400 in Vlaanderen. Tot vanavond laat waren er problemen rond Brussel en het oosten van Brabant.

Tot elf uur vanavond waren er nog files op de Brusselse ring, tussen Brussel en Leuven en verder op de E314 naar Aarschot, maar die zijn inmiddels verdwenen.

Omdat veel mensen vroeger naar huis vertrokken, was de avondspits al om 14 uur begonnen. In Brussel, Vlaams-Brabant en Antwerpen raakten de wegen evenwel niet sneeuwvrij, ook omdat de strooiwagens zelf vastzaten in de files.

De eerste sneeuw in Vlaanderen viel gisteravond al aan de kust. West- en Oost-Vlaanderen kwamen eerst aan de beurt, gevolgd door Vlaams-Brabant en Antwerpen in de loop van de dag. Daarna was Limburg aan de beurt, maar ook in de rest van het land blijven nieuwe sneeuwbuien mogelijk.

De sneeuw was aangekondigd door Sabine Hagedoren en haar collega's en de strooidiensten waren dan ook voorbereid en hadden vannacht preventief gestrooid. Dat hielp, maar het kon niet alle verkeersellende vermijden omdat er te veel sneeuw viel.

Ann De Bie over 'De slimste mens ter wereld' uitzending met Sabine Hagedoren.

Over welk moment zul je later met het meeste enthousiasme aan je kleinkinderen vertellen?

Ann De Bie «De hele eerste aflevering. Sabine Hagedoren, Maaike Cafmeyer en ik: we zaten daar met drie madammen in hetzelfde schuitje en het klikte fantastisch. En de leuke sfeer in de studio kwam ook perfect over op het scherm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten