zondag 23 november 2014

Sabine Hagedoren eet minder vlees


Sabine Hagedoren eet minder vlees


Eva's verjaardagswens: eet minder vlees

Eva Struycken uit Puurs besloot voor haar tiende verjaardag eens iets anders te doen.
 
Ze vraagt dit keer geen klassieke cadeautjes, maar roept heel Vlaanderen op om voor haar verjaardag minder vlees te eten.

Op www.evawordt10.be gaven al honderden mensen een cadeau.

Door minder vlees te eten sparen ze zo de CO2-emissie uit van tot nu toe 230.000 autokilometers.
 
Ook vele BV's waaronder Sabine Hagedoren reageerden al op Eva's oproep. En op Eva's feestje op 10/10/10 zijn al ruim 650 mensen ingeschreven.

Vegetariër
Eva besloot een jaar geleden om vegetariër te worden. "Nadat ik op school had geleerd dat te veel vlees eten niet goed is voor het milieu en de dieren, heb ik mijn mama gezegd dat ik vegetarisch wil eten.
 
Nu ik tien word, wil ik graag dat iedereen wat meer vegetarisch eet of kookt voor iemand anders."

BV's
Eva trok er ook met haar cameraatje op uit om tien BV's te vragen iets te doen voor haar verjaardag. "Ik heb heel leuke reacties gekregen," aldus Eva.
 
Hier zijn er een aantal: Sabine Hagedoren raadt iedereen aan mee te doen met Donderdag Veggiedag.

Dimitri Leue stelt voor om alleen dieren op te eten waar je zelf op gejaagd hebt.
 
Nic Balthazar eet al geen vlees en belooft vooral veel te zagen tegen andere mensen. Evy Gruyaert en An Lemmens zullen zelfs hun huisdieren op donderdag vegetarische brokjes geven.
 
Pol Goossen is duidelijk: hij moedigt vrienden, familieleden en kennissen aan om vegetariër te worden.
 
Nigel Williams belooft geen grappen meer te maken over vegetariërs, terwijl Gunter Lamoot zijn vleesetende plant Brunhilde vegetariër heeft gemaakt.

Feestcomité
Laat er geen twijfel over bestaan, Eva en haar wens bestaan echt, en Eva is uiteraard aanwezig op haar feest. Maar daarnaast is er ook EVA, de enige Vlaamse organisatie die exclusief rond vegetarische voeding werkt.
 
Ze viert haar tienjarig bestaan op 10/10/10. EVA vzw groeide op die tien jaar uit tot de tweede grootste vegetarische organisatie in Europa.
 
EVA heeft ruim vierduizend leden en haalde het wereldnieuws met de Donderdag Veggiedagcampagne, toen de stad Gent besliste die officieel te ondersteunen.

Evenement
Op Eva's en EVA's feest op 10/10/10 in de Handelsbeurs in Gent krijgt het publiek onder meer tien opdrachten mee van Nic Balthazar en tien nieuwe redenen om geen vlees te eten van Steven Vromman, de Low Impact Man.
 
Schepen Tom Balthazar vertegenwoordigt de stad Gent, de vegetarische hoofdstad van Europa.

EVA-directeur Tobias Leenaert schetst tien toekomstdromen en er worden 10 x 10 x 10 kleurrijke cupcakes uitgedeeld.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten