dinsdag 12 juni 2012

Portret van weervrouw Sabine Hagedoren door Luc Herremans van Meteo Tollembeek, breien op Ketnet


Portret van weervrouw Sabine Hagedoren door Luc Herremans van Meteo Tollembeek en breien op Ketnet.


Meteo-TOLLEMBEEK interviewde één weervrouw Sabine Hagedoren

Weerman Luc Herremans uit Tollembeek maakte voor de Vlaamse Vereniging Voor Weerkunde een boeiende reportage over weervrouw Sabine Hagedoren, dit na zijn bezoek aan de Meteodienst in de nieuwe controletoren op de luchthaven van Zaventem.

Op een doordeweekse werkdag zijn wij onderweg naar het VRT gebouw. Niets bijzonders zou je denken, was het niet dat wij er een afspraak hebben met één van de bekendste weervrouwen van Vlaanderen, Sabine Hagedoren.

Wij wachten haar op bij de infobalie. Sabine Hagedoren verschijnt stipt op de afspraak en ze begroet ons hartelijk, alsof ze ons al jaren kent. Ze palmt ons meteen in met haar innemende glimlach en zo is het ijs gebroken.

Sabine Hagedoren neemt ons mee door een wirwar van gangen naar een gezellige zit-hoek, dit te midden van een veelvoud aan studio's. Na een paar ogenblikken begint ons interview meer en meer te lijken op een gezellig onderonsje. Ze is in haar nopjes met ons bezoek, doorbladert zeer geïnteresseerd ons maandblad ”Halo” en er wordt wat afgelachen.

Sabine Hagedoren weet ons te vertellen dat ze afgestudeerd is als licentiaat scheikunde en daarna als lerares wetenschappen aan de slag ging in het secundair onderwijs, waar ze zeven jaar gebleven is.

Via de media kwam Sabine Hagedoren te weten dat een paar weerpresentatoren bij de VRT voor een andere job hadden gekozen. Ze vernam dat er een betrekking vacant was en ze heeft geen moment geaarzeld om zich kandidaat te stellen. Blijkbaar slaagde ze met glans in de selectieproeven.

Ondertussen volgde Sabine Hagedoren ook een spoedcursus weerkunde aan het KMI en sindsdien maakt ze samen met Frank Deboosere het mooie weer bij de VRT.

Wie denkt dat hiermee alles over deze charmante dame is gezegd, heeft het mis want behalve het weer presenteren, was Sabine Hagedoren ook een hele tijd aan de slag in “Vlaanderen Vakantieland” en in het consumenten-programma “Klant en Klaar”. Omwille van haar gezin en ook om nog wat tijd te hebben voor hobby's, zoals bijvoorbeeld tennis, hield ze dit laatste voor bekeken.

Verder weet Sabine Hagedoren ons ook te vertellen dat het er tijdens haar werkuren nogal hectisch aan toe gaat, wat wij enkel maar kunnen beamen want tijdens ons gesprek worden wij meermaals onderbroken door het gerinkel van haar mobieltje.

Wie denkt dat Sabine Hagedoren, buiten die paar minuten dat ze op het scherm te zien is, een rustige kantoorjob heeft, mag zijn mening grondig herzien. Van bij haar aankomst bij de VRT neemt zij onmiddellijk contact op met het KMI.

Sabine Hagedoren bestudeert de weerkaarten en volgt de laatste evolutie via de weercomputers. Tussendoor holt zij van de ene radiostudio naar de andere om daar live met haar weerberichten op antenne te komen, maar ook daarmee stopt het niet. Tussendoor houdt ze ook de luisteraars van de gewestelijke VRT-zenders op de hoogte via een rechtstreekse telefoonlijn met de regionale studio's.

Als wij haar vragen of Sabine Hagedoren haar teksten zelf schrijft, fronst ze de wenkbrauwen. Op het ogenblik dat zij de studio binnen stapt, weet ze precies wat ze gaat vertellen tijdens haar weerpraatje. Ze maakt er een erezaak van om dit te doen zonder gebruik te maken van een autocue, een krachttoer die haar siert.

Wij zouden nog een hele tijd met deze sympathieke weerdame aan de praat kunnen blijven, maar de tijd vliegt snel en de plicht roept Sabine Hagedoren naar andere afspraken. Voor zij van ons afscheid neemt poseert ze nog even met haar stralende glimlach voor de lens van onze fotograaf voor een mooie foto.

Wij danken Sabine Hagedoren van harte voor haar warme ontvangst bij de VRT.

Tekst: Luc Herremans van Meteo Tollembeek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten