dinsdag 16 november 2010

Sabine Hagedoren zwijgt vrijdag 25 september tien seconden tijdens het weerpraatje

http://rapidshare.com/files/283899313/sabine_hagedoren-9-8-2009_weer_journaal-divx.avi

Tijdens de middaguitzending van het live weerpraatje van Sabine Hagedoren op vrijdag 25 september zal op Eén plots een tiental seconden niets te horen zijn. Het initiatief kadert in de vijftiende editie van de internationale Werelddovendag, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 26 september.

In Vlaanderen ligt de focus tijdens de Werelddovendag op het thema 'Dove ouders'. Fevlado, de federatie van Vlaamse dovenorganisaties, en VRT werkten samen voor het initiatief, maar het was het marketingbureau Ziff-Jones dat met het idee op de proppen kwam. Ziff-Jones wil naar eigen zeggen respect vragen voor diversiteit.

Weervrouw Sabine Hagedoren stelde spontaan voor om tijdens haar live weerpraatje een stilte in te lassen. Midden in haar uitzending zal vrijdag het geluid wegvallen en zal er een tekst in beeld verschijnen. Na een tiental seconden zal het geluid opnieuw ingeschakeld worden en herhaalt Sabine wat de kijker ondertussen gemist heeft.

Behalve via dit opmerkelijke televisiemoment probeert Fevlado ook door lezingen en workshops de aandacht te trekken op dove moeders en vaders.

'En toen werd het stil…' Vrijdag 25 september last VRT de populaire weervrouw, met het hart op de juiste plaats, Sabine Hagedoren tien seconden stilte in tijdens haar dagelijkse weerpraatje. Met deze opmerkelijke actie wil Hagedoren de aandacht vestigen op de 'Werelddovendag' die zaterdag 26 september plaatsvindt.

Geen technische storing, maar een solidariteitsactie zal dus aan de basis liggen van de tien seconden stilte in het dagelijkse weerbericht met Sabine Hagedoren nu vrijdag.

Fevlado, de federatie van Vlaamse dovenorganisaties, en VRT sloegen de handen in elkaar voor een ludieke campagne. Samen met marketingbureau Ziff-Jones werkten ze het idee van de 'tien seconden absolute stilte' uit. Sabine Hagedoren verleent maar wat graag haar 'stem', steun en medewerking aan dit gewaagde initiatief.

Nu vrijdag zal dan ook vanaf een bepaald moment niets meer te horen zijn. Tijdens deze stilte zal een tekst in beeld verschijnen. Na de tien seconden pikt Sabine Hagedoren opnieuw aan en vertelt ze wat de kijker ondertussen gemist heeft.

Fevlado is blij met het speciale weerbericht en hoopt op die manier de Werelddovendag ook bij de gewone burger wat meer onder de aandacht te kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten