donderdag 2 juli 2015

Weervrouw Sabine Hagedoren maakt Big Jump als zeemeermin in Gent

 
Weervrouw Sabine Hagedoren maakt Big Jump als zeemeermin in Gent

Weervrouw Sabine Hagedoren springt op 12 juli 2015 samen met Aquafin en duizenden Vlamingen voor proper water.


Op zondag 12 juli om 15 uur zullen duizenden Vlamingen in beken en rivieren springen naar aanleiding van de veertiende Big Jump ( www.bigjump.be). Vlaams waterzuiveringsbedrijf Aquafin is opnieuw partner van het initiatief en roept samen met Big Jump-ambassadrice Sabine Hagedoren en organisatoren Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu iedereen op om voor proper water op te komen door op 30 Vlaamse locaties in het water te springen. Vorig jaar sprongen meer dan 2500 enthousiastelingen.

Als Vlaams waterzuiveringsbedrijf en partner van de Big Jump zet Aquafin zich in voor de waterkwaliteit in Vlaanderen door 81% van het huishoudelijk water (2 miljard liter per dag !) te zuiveren. Het effect op de Vlaamse waterlopen is duidelijk zichtbaar aan de heropleving van verschillende vissoorten en waterdieren. Maar ook wandelaars, fietsers, kanovaarders, vissers ervaren onder andere dankzij de inspanningen van Aquafin al een aantal jaren een betere waterkwaliteit.

Sabine Hagedoren zet dit jaar haar schouders onder de Big Jump. Als weervrouw ligt proper en levend water haar bijzonder nauw aan het hart. “Proper water is belangrijk voor duurzame drinkwatervoorziening en aangename recreatie voor de mensen maar is ook een voorwaarde voor een mooie en evenwichtige natuur waarin dieren, planten en mensen samenleven.”

In het promofilmpje roept de sexy zeemeermin Sabine Hagedoren iedereen op om mee te springen en belooft op 12 juli 2015… niet te zingen! Sabine Hagedoren springt op 12 juli in Gent (Portus Ganda).

Big Jump is een oproep voor proper water. Als we aan dit tempo blijven verder gaan, zal het  duren tot 2077 vooraleer onze waterlopen weer ecologisch gezond zijn. Om onze politici eraan te herinneren dat het ook anders kan, springen in heel Europa duizenden mensen het water in op 12 juli 2015 om 15 uur.

 Big Jump op zondag 12 juli: spring mee voor zuiver water!

Europa legde zijn lidstaten op om tegen 2015 alle Europese waterlopen weer proper en leefbaar te maken, maar dat is nog lang niet gelukt. Daarom springen in heel Europa duizenden mensen in het water op zondag 12 juli 2015 om 15 u. Toon dat jij ook geeft om proper en levend water en spring mee op een van de 30 plaatsen in Vlaanderen.

In 2015 zet Sabine Hagedoren haar schouders onder de Big Jump. Voor haar is dat vanzelfsprekend. “Dieren en planten hebben proper water nodig om te kunnen leven, net als mensen trouwens. In de Schelde bijvoorbeeld komt de otter terug nu het water er stilaan zuiverder wordt.”

Ook in onze regio, die niet voor niets het Rivierengebied wordt genoemd, springen we weer in de Dijle. De waterkwaliteit van onze rivieren is zeker al heel wat verbeterd, maar zwemwaterkwaliteit is het helaas nog niet, we moeten dus blijven aandringen voor maatregelen ter verbetering.

Big Jump Gent met Sabine Hagedoren

Op zondag 12 juli springen opnieuw duizenden mensen in heel Europa in rivieren om de aandacht te vestigen op proper water. Net zoals vorig jaar is Portus Ganda in Gent 'the place to Jump'. Een dag vol randanimatie, waterpret, BV's en muziek.

De Europese Kaderrichtlijn Water vereist dat het oppervlakte- en grondwater in Europa vanaf 2015 van goede ecologische kwaliteit is. Dat gaat verder dan de gekende chemische waterkwaliteitsnormen en omvat ook doelstellingen voor waterfauna, plankton, planten en vissen die in het water hun stek moeten vinden. De waterkwaliteit in Vlaanderen is vandaag op vele plaatsen nog ondermaats. Met de Big Jump vragen we dat de verschillende besturen werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.

Haal dus dat foute badkostuum, bikini, badpak of boxershort maar boven en verkleed je om samen met nog heel wat enthousiaste mensen in de Leie te springen. Deze voorlopig laatste Gentse Big Jump wordt heel speciaal, want we voorzien een knotsgekke aquarun op het water. Weervrouw Sabine Hagedoren geeft het goede voorbeeld en springt als eerste.

Afspraak om 14u aan Portus Ganda, Gent

Zeemeermin Sabine Hagedoren lokt Vlamingen het water in

Haar gezang is niet je dat, maar als zeemeermin heeft Sabine Hagedoren (47) beslist nog toekomst. De weervrouw van de VRT is dit jaar het boegbeeld van de Big Jump, de campagne waarmee waterzuiveraar Aquafin het belang van zuivere waterlopen wil onderstrepen.

Hagedoren speelt een zeemeermin in het promofilmpje voor de actie, die op 12 juli weer duizenden ­Vlamingen in beken en ­rivieren zal laten springen. Met haar gezang probeert ze mensen het water in te lokken, maar dat klinkt zo vals dat ze iedereen wegjaagt. Pas wanneer ze de radio aanzet, komt haar lokroep tot zijn volle recht. In het filmpje belooft Sabine Hagedoren alvast op 12 juli haar mond te zullen houden.

Zingende zeemeermin Sabine Hagedoren ijvert voor prachtig water

Sabine Hagedoren is deze dagen op het internet al zingend en bloot te zien in een zeemeerminnenpakje. Ze wil ermee te ijveren voor proper water en roept iedereen op om mee te springen met de Big Jump op 12 juli.

Op 12 juli vindt de veertiende editie van Big Jump plaats. Een initiaitief van waterzuiveringsbedrijf Aquafin waarbij mensen in verschillende Vlaamse beken en rivieren springen om te ijveren voor zuiver water. Weervrouw Sabine Hagedoren is dit jaar het gezicht van de actie. Daarom werd er een promofilmpje gemaakt, al zingend, in een zeemeerminnenpakje.

In het promofilmpje roept ze iedereen op om mee te springen. Ze stelt ook gerust, ze zal niet zingen op 12 juli. Zelf springt ze mee in de Portus Ganda in Gent.

Spring mee voor proper water tijdens de Big Jump!

Op zondag 12 juli springen opnieuw duizenden mensen in heel Europa in rivieren om de aandacht te vestigen op proper water. Net zoals vorig jaar is Portus Ganda in Gent 'the place to Jump'. Een niet te missen dag met bekende Gentenaars en heel wat ambiance in en op het water!

De Europese Kaderrichtlijn Water vereist dat het oppervlakte- en grondwater in Europa vanaf 2015 van goede ecologische kwaliteit is. Dat gaat verder dan de gekende chemische waterkwaliteitsnormen en omvat ook doelstellingen voor waterfauna, plankton, planten en vissen die in het water hun stek moeten vinden. De waterkwaliteit in Vlaanderen is vandaag op vele plaatsen nog ondermaats. Met de Big Jump vragen we dat de verschillende besturen werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.

Haal dat mooie badkostuum maar boven en verkleed je om samen met nog heel wat enthousiaste mensen in de Leie te springen. Een dag vol randanimatie, waterpret, BV's en muziek. Breng gerust nog maar wat extra volk mee!

Waarom verkleedt Sabine Hagedoren zich als zeemeermin? (video)

Weervrouw Sabine Hagedoren houdt zich niet alleen met weersverschijnselen bezig, maar ook met wat er zich in onze wateren afspeelt. Daarom kroop ze onlangs in een mooi zeemeerminnenpak.

Natuurpunt heeft een nieuwe actie gestart: op 12 juli kan je op een van de dertig locaties in Vlaanderen springen voor proper en levend water. Met de Big Jump hoopt Natuurpunt dat Europa werk maakt van propere rivieren en waterwegen. "Europa legde haar lidstaten op om tegen 2015 alle Europese waterlopen weer proper en leefbaar te maken, maar dat is nog lang niet gelukt. Daarom springen in heel Europa duizenden mensen in het water op zondag 12 juli 2015 om 15u. Toon dat jij ook geeft om proper en levend water en spring mee op een van de 30 locaties in Vlaanderen."

Sabine zelf spring mee in Gent, of ze haar duik neemt in zeemeerminnenpak weten we niet.

Sabine Hagedoren volgt Luc De Vos op

Op zondagnamiddag 12 juli om 15 uur zullen duizenden Vlamingen op verschillende locaties in het land in beken en rivieren springen naar aanleiding van de veertiende Big Jump. Vlaams waterzuiveringsbedrijf Aquafin is dit jaar opnieuw partner van het initiatief en roept samen met Big Jump-ambassadrice Sabine Hagedoren en organisatoren Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu iedereen op om die dag mee voor proper water op te komen door op 30 Vlaamse locaties in het water te springen. Vorig jaar sprongen op de verschillende locaties in Vlaanderen meer dan 2500 enthousiastelingen het water in. En dat allemaal met één doel: proper water in de aandacht te brengen.

Als Vlaams waterzuiveringsbedrijf en partner van de Big Jump zet Aquafin zich dag en nacht in voor de waterkwaliteit in Vlaanderen door 81% van het huishoudelijk water te zuiveren. 81% is niet echt een duidelijk cijfer maar weet dat het om 2 miljard liter per dag gaat. Een gigantisch grote hoeveelheid water dat iedere dag weer met de grootste zorg door de zuiveringinstallaties gaat. Het effect op de Vlaamse waterlopen is duidelijk zichtbaar aan de heropleving van verschillende vissoorten en waterdieren. Maar ook wandelaars, fietsers, kanovaarders, vissers ervaren onder andere dankzij de inspanningen van Aquafin al een aantal jaren een betere waterkwaliteit.

Sabine Hagedoren zet dit jaar haar schouders onder de Big Jump. Als weervrouw ligt proper en levend water haar bijzonder nauw aan het hart. “Proper water is belangrijk voor duurzame drinkwatervoorziening en aangename recreatie voor de mensen maar is ook een voorwaarde voor een mooie en evenwichtige natuur waarin dieren, planten en mensen samenleven.”
Sabine neemt daarmee het peterschap over van Luc De Vos die vorig jaar overleed. Luc was al lange tijd peter van Big Jump en zette zich jarenlang in voor de acties van natuurpunt. Dit jaar zal hij er voor het eerst in lange tijd niet bij zijn maar Sabine Hagedoren beloofde haar best te doen om het levenswerk van Luc verder te zetten.

Enkele jaren geleden waren Goedele Liekens en Lieven Scheire enkele van de bv's die die in het water sprongen voor Big Jump en de naakte waarheid. Een foto van Lieven Scheire met een vis op zijn hoofd werd toen trouwens nog gebruikt als campagnebeeld van de actie. Opvallend gegeven is toch wel dat Big Jump ieder jaar weer groeit. Ieder jaar zijn er meer locaties en ook meer mensen die mee komen springen. Het bewijs dat Vlaanderen steeds meer bekommerd is om het milieu.  De initiatiefnemers van Big Jump hopen dan ook dat er ook dit jaar nog meer mensen zullen langs komen bij Big Jump. Spring je zelf niet mee? Dan kan je natuurlijk ook komen kijken want ook zo toon je je sympathie voor de actie.

Zeemeermin Sabine roept iedereen dan ook op om op zondagnamiddag 12 juli mee  te springen en belooft op 12 juli … niet te zingen! Sabine Hagedoren springt op 12 juli in Gent ter hoogte van Portus Ganda maar ook op tal van andere locaties zoals in Massemen, Diepenbeek, Deinze, Ninove, Oudenaarde, Balen en Gent zullen bekende en minder bekende mensen die namiddag de Big Jump wagen.  Meer info over dit initiatief en alle locaties waar je de sprong kan wagen, kan je terugvinden op bigjump.be.

2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water. Toch worden onze waterlopen nog elke dag vervuild door de industrie, de landbouwsector en huishoudens. Kortom, door ons allemaal. Met de Big Jump vragen Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu de aandacht van onze politici om werk te maken van waterlopen die bruisen van het
leven.

In 2015 zet Sabine Hagedoren haar schouders onder de Big Jump. Voor haar is dat vanzelfsprekend. “Dieren en planten hebben proper water nodig om te kunnen leven, net als mensen trouwens. In de Schelde bijvoorbeeld komt de otter terug nu het water er stilaan zuiverder wordt.”

Als weervrouw ziet Sabine regelmatig dat de impact van vuil water op de omgeving groot kan zijn. “België krijgt wel eens te kampen met zware regenval. Als vuile waterlopen dan overstromen, raakt ook de natuur op het land vervuild.” Zonder proper water geen duurzame drinkwatervoorziening, geen aangename recreatie, geen overstromingsgebieden en geen natuur.

Sabine Hagedoren springt mee tijdens de Jump in Gent.

Zeemeermin Sabine Hagedoren springt in het water

Sabine Hagedoren in een zeemeerminnenpak? Het is weer eens wat anders. De weervrouw doet het echter niet voor het plezier, maar om te ijveren voor schoon water.

Op zondag 12 juli om 15 uur zullen duizenden Vlamingen in beken en rivieren springen naar aanleiding van de veertiende Big Jump, een initiatief van waterzuiveringsbedrijf Aquafin. Sabine Hagedoren zet dit jaar haar schouders onder de Big Jump. Als weervrouw ligt proper en levend water haar bijzonder na aan het hart.

"Proper water is belangrijk voor duurzame drinkwatervoorziening en aangename recreatie voor de mensen maar is ook een voorwaarde voor een mooie en evenwichtige natuur waarin dieren, planten en mensen samenleven." In het promofilmpje roept zeemeermin Sabine iedereen op om mee te springen en belooft op 12 juli ... niet te zingen! Sabine Hagedoren springt op 12 juli in Gent (Portus Ganda).

We hebben het altijd al geweten: Sabine Hagedoren is eigenlijk een zeemeermin! Op 12 juli springt ze mee voor proper water op de Big Jump.

Sabine Hagedoren, van weervrouw tot zeemeermin

Sabine Hagedoren in zeemeerminpak, het is geen alledaags zicht. Toch trok de VRT-weervrouw het aan om campagne te voeren voor de Big Jump, een initiatief van waterzuiveringsbedrijf Aquafin waarbij duizenden Vlamingen volgende week zondag in beken en rivieren zullen springen. De weervrouw roept op om massaal mee te doen.

Op zondag 12 juli om 15 uur zullen duizenden Vlamingen in beken en rivieren springen naar aanleiding van de veertiende Big Jump (www.bigjump.be). Vlaams waterzuiveringsbedrijf Aquafin is opnieuw partner van het initiatief en roept samen met Big Jump-ambassadrice Sabine Hagedoren en organisatoren Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu iedereen op om voor proper water op te komen door op 30 Vlaamse locaties in het water te springen. Vorig jaar sprongen meer dan 2500 enthousiastelingen.

Zeemeermin Sabine springt voor proper water

Sabine Hagedoren zet dit jaar haar schouders onder de Big Jump. Als weervrouw ligt proper en levend water haar bijzonder nauw aan het hart. “Proper water is belangrijk voor duurzame drinkwatervoorziening en aangename recreatie voor de mensen maar is ook een voorwaarde voor een mooie en evenwichtige natuur waarin dieren, planten en mensen samenleven.”

In het promofilmpje roept zeemeermin Sabine iedereen op om mee te springen en belooft op 12 juli … niet te zingen! Sabine Hagedoren springt op 12 juli in Gent (Portus Ganda).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten