vrijdag 13 mei 2011

Sabine Hagedoren: Humoristische ingezonden brief

Humoristische ingezonden brief in de gazet aan weervrouw Sabine Hagedoren.
Lieve lieve Sabine Hagedoren, Ja, een zomer in april, dat is geweldig. Echt. Iedereen is goedgemutst, de terrasjes staan uit, vrienden nodig elkaar uit om de barbecuen, de kinderen spelen buiten (en maken geen rommel binnen), echt ZAAAAA-LIG. Niets fijner dan de zon op je gezicht en blije mensen.
 
Maar euh, Sabine Hagedoren: had je mij niet kunnen waarschuwen? Ik bedoel: met die winterbenen (en -voeten) kan ik echt niet in een jurkje de straat op hoor. Over in bikini op het strand paraderen nog maar niet gesproken.
 
Mooie zomerbenen vragen om een serieuze voorbereiding. Dat zou jij als vrouw toch moeten weten? Ik was gelukkig al wat beginnen voorbereiden in maart, door opnieuw te gaan hardlopen en crosstrainen, dus allez, de vorm zat al min of meer mee, maar ik was er nog niet natuurlijk. Witte benen onder een kleedje Sabine Hagedoren: allez kom, dat lijkt toch nergens op? Althans, bij mij toch niet.
Dus ja, dat vroeg om kleur, en wel snel, want dat nieuwe sexy jurkje in mijn kleerkast was echt wel zwaar aan het flirten met mij (en de bijpassende sandaaltjes met hak van 8 cm ook). Voor een zonnebankkuurtje had ik geen tijd (en dat is niet gezond he zeg), dus moest het wel met zelfbruiner.
 
Maar dat vraagt ook een paar dagen hoor (één laagje is echt niet genoeg hoor Sabine Hagedoren). Nu, alvorens daarmee te beginnen, moest ik ze toch eerst goed scrubben, én natuurlijk ONTHAREN tot in de perfectie (ik onthaar ze ook in de winter hoor, du-uh, maar allez, dan is het toch net iets minder perfect).
 
Normaal laat ik ze waxen bij de schoonheidsspecialiste, maar lap: daar had ik ook weer geen tijd voor hoor. Aangezien wij bij Porter Novelli voor Gillette werken, en nu Jennifer Lopez als boegbeeld hebben (die benen al es goed bekeken?) had ik het lumineuze idee om dan toch maar met een Gillette-mesje aan de slag te gaan (want dat gaat lekker snel).
 
Het enige Gilletteke in huis was echter dat van mijn man. En aangezien de nood uiterst hoog was (en de haren lang), heb ik het er toch maar op gewaagd (sorry schat), maar kijk, blijkbaar lukt dat ook: instant J-Lo benen!! Hoeraaa!
 
En dan waren mijn voeten aan de beurt (want een dikke laag eelt is ook niet echt charmant te noemen he Sabine Hagedoren). Tijd voor een pedicure was er ook niet. Godzijdank beschik ik over een professionele “eeltvijl”, en had ik nog wat flashy oranje nagellak liggen (oranje maakt trouwens je tenen bruiner, dus dat was ook mooi meegenomen).
Enfin, tegen dat mijn benen dan rokjesklaar waren, waren we wel weer drie dagen verder, maar GELUKKIG duurde die aprilse zomer langer dan drie dagen. Waarvoor dank, Sabine Hagedoren.
 
Maar soms zou ik toch graag een man zijn: dat vergt veel minder onderhoud. Maar ja: stilletto’s zouden toch raar staan onder die harige benen. Dus laat maar. Maar euh, Sabine Hagedoren: volgende keer een aanloopje nemen he. Merciekes alvast. Toedeloe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten