vrijdag 14 januari 2011

Sabine Hagedoren 14-1-2011 weerbericht en moppen tappen voor Comedy for Life

Sabine Hagedoren ging moppen tappen voor Comedy for Life
Alles voor het goede doel, vindt weervrouw Sabine Hagedoren (42). De weervrouw liet zich klaarstomen tot stand-upcomedian. Of dat lukt, ziet u in Comedy for Life.

Vijf BV's en de top van de Vlaamse stand-upcomedy lieten het grappigste van zichzelf zien tijdens een feestelijke benefietshow voor Music for Life in het Antwerpse Zuiderpershuis. 'Amateurs' Jan Verheyen, Sabine Hagedoren, Vincent Van Quickenborne, Saartje Vandendriessche en Yves Desmet werden zonder pardon voor de leeuwen gegooid.
Moedig, dat zijn Saartje, Sabine, Vincent, Jan en Yves wél. Ze mochten dan al geholpen worden door ervaren rotten, stand-upcomedy blijft nog altijd een vak apart. Maar het publiek, gisteren in Antwerpen, was toegeeflijk en was niet gekomen om de bekenden af te maken. Wel, integendeel, er kon af en toe een gulle lach af. Niemand was geneigd de zaal uit te rennen. En de BV's? Die bleven aardig zichzelf.
Met dank aan hun leermeesters, uiteraard. Want zowel de huidige generatie als de pioniers schaarden zich achter het initiatief, ten voordele van Music for Life. Urbanus bijvoorbeeld, die zich hoogstpersoonlijk om weervrouw Sabine Hagendoren bekommerde. Of Wim Helsen, die zich het lot van politiek commentator Yves Desmet aantrok. (pdw), oftewel Patrick De Witte, én Gunter Lamoot werden tot hun verbazing door Vincent Van Quickenborne - minister Twitter - gesommeerd en Sven Eeckman kreeg regisseur Jan Verheyen aan de deur.
Eén-gezicht Saartje Vandendriessche koos dan weer voor coach Nigel Williams. Allerslimste mens-jurylid Philippe Geubels werd gebombardeerd tot peter van de actie.
Twittermopje
Hun advies werkte. Af en toe toch. Tegen de verwachtingen in gekscheerde Sabine Hagendoren, op een kleine verwijzing naar haar boezem, nauwelijks over haar eigen imposante borsten, maar haar collega Frank Deboosere kreeg er wel van langs. Quickie kon het niet laten een Twittermop te vertellen en Jan Verheyen slaagde er niet in een avondje door te brengen zonder het woordje cinema uit te spreken.
Vooral uittredend minister Van Quickenborne, die de spits afbeet, kreeg de lachers op zijn hand door te stellen dat hij al langer ontslagnemend is dan dat hij ooit gewerkt heeft. Saartje ging dan weer de sarcastische toer op en stak de draak met de VRT.
In de slotshow van 'Comedy for Life' proberen Jan Verheyen, Sabine Hagendoren, Vincent Van Quickenborne, Saartje Vandendriessche en Yves Desmet het als stand-upcomedian voor het goede doel. Bart De Pauw geeft de aftrap voor de show.
Daarnaast tekenen behalve de vijf bekende nieuwelingen ook Geert Hoste, Gunter Lamoot, Hugo Mathyssen, 'Firmin Crets', Henk Rijckaert, Xander De Rycke, Steven Mahieu, Nigel Williams, Ter Bescherming van de Jeugd, 'Freddy De Vadder', David Galle, Gili, Liesje Lefever en een special guest present voor de benefietshow.

1 opmerking: