maandag 28 juni 2010

Sabine Hagedoren 21-12-2008 VRTweerbericht


Sabine Hagedoren draagt Lien een warm hart toe
Veel BV's sporten en spinnen mee tijdens benefietactie

BORNEM - In het cultureel centrum Ter Dilft in Bornem gingen honderden sportievelingen spinnen om kankerpatiënt Lien Michiels (18) een hart onder de riem te steken. De benefietactie bracht heel wat BV's op de been, waaronder de populaire en sportieve weervrouw Sabine Hagedoren.

Fitnessinstructrice Lien Michiels (18) moest voor de tweede keer de strijd aangaan met botkanker. Voor de ambitieuze dame, die pas van start ging met haar studie osteopathie in Gent, werd een grote benefietactie op touw gezet.

Het idee kwam tot stand in Topvorm, het fitnesscentrum van Lien's ouders. Enkele sportievelingen sloegen de handen in elkaar om de actie 'Een warm hart voor Lien' te realiseren. Zaterdag ging het evenement van start met een aantal spinningsessies in Ter Dilft.

'Tot hiertoe is de actie al een enorm succes geweest', zegt mama Kristel Decat (46). 'Meer dan driehonderd mensen zijn een uurtje komen fietsen. Tal van sportverenigingen, gezinnen met kinderen en BV's zoals weervrouw Sabine Hagedoren, Kris Peeters en Karel Van Eetvelt zijn deze namiddag hun steentje komen bijdragen. Er zijn ook een pak bekende wielrenners mee komen trappen waaronder Greg Van Avermaet.'

Na de intensieve fietsmarathon stond er een gezellige barbecue op het programma. 'Twee weken geleden waren alle plaatsen al bezet, maar de inschrijvingen bleven maar binnenstromen', zegt mama Kristel. 'Op het benefiet zelf zijn de mensen ook nog massaal langsgekomen om toch nog een plekje te bemachtigen. Het was fantastisch. Lien heeft al enorm genoten van deze bijzondere dag. Ze is erg blij dat de grootsheid van het evenement de warmte niet heeft aangetast. We zijn de initiatiefnemers dan ook erg dankbaar.'

Lien is de jongste trainer Body Jam die ooit een diploma haalde bij Les Mills, een uniek fitnessconcept uit Nieuw-Zeeland. Daarom zakte ook Body Jam-goeroe Gandalf Archer naar Bornem om samen met Lien en haar zus Anne een danssessie te geven in Ter Dilft.

Afsluitend vond nog een spetterende dansparty plaats met Gerrit Kerremans. De opbrengst van de benefietactie, die zal worden gebruikt om Lien's peperdure studies te betalen, is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten