donderdag 17 oktober 2013

Sabine Hagedoren was lerares van nieuwe Radio 2 Madam Leki


Sabine Hagedoren was lerares van nieuwe Radio 2 Madam Leki

Leki is opvolgster Ilse Van Hoecke bij 'De madammen' van Radio 2

 Karoline Kamosi (Leki) start deze voormiddag als de nieuwe 'madam' bij Radio 2-programma 'De madammen'. Ze werd gisteren voorgesteld. Ze neemt de plaats in van Ilse Van Hoecke, die deze zomer overstapte naar Sanoma.

Samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne zal Leki vandaag de zesde verjaardag van 'De madammen' vieren. Leki is bij het brede publiek vooral bekend als R&B-zangeres die hitjes scoorde met nummers als 'Crazy', 'Breakin' Out' en 'Over The Rainbow'. Ze was ook het gezicht van programma's als 'Coolsweat' (TMF) en '71° Noord' (2BE/vtm). Op Studio Brussel presenteerde ze lange tijd het programma 'Juice' en op MNM het R&B- en soulprogramma 'Leki'.

Er was dus al heel veel bekend van Leki. Wat we nog niet wisten, is dat weervrouw Sabine Hagedoren vroeger haar leerkracht biologie is geweest op het middelbaar.

Vandaar ook dat Leki Sabine Hagedoren als mevrouw begroette in de live uitzending van de Madammen op 17 oktober 2013. De goedlachse weervrouw reageerde hierop door lachend te zeggen dat ze begonnen is met lesgeven op haar 12e.

Leki wist ons te vertellen dat hoewel Sabine Hagedoren nog piep jong was, ze ook streng was.

De sympathieke weervrouw wist dan weer, dat Leki in een zooitje ongeregeld zat in de klas. Maar ook dat Leki opviel door haar intelligentie en de ernst om bij te leren. Volgens Sabine Hagedoren ging Leki graag naar school.  

Haar muziekcarrière is overigens nog niet achter de rug. Volgend jaar brengt ze haar vijfde album uit. Daarnaast zet ze zich in voor haar vzw Nanda. Daarmee wil ze de droom van haar vader, een ziekenhuis bouwen in Congo, verwezenlijken.

Leki wordt de nieuwe "madam" van Radio 2

Karoline Kamosi (Leki) is voorgesteld als opvolgster van Ilse Van Hoecke in het Radio 2-programma "De madammen". Vanaf dinsdag zal ze samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne het programma presenteren.

"Nog niet zo lang geleden dacht ik dat ik niet meer vlug radio zou maken. En kijk nu. Van meisje naar "madam". Maar ook buiten de radio heb ik het gevoel dat ik gegroeid ben", reageert Leki.

Leki is bekend van R&B-songs als "Crazy" en "Over the rainbow". Ze presenteerde tv-programma's op TMF en 2BE en werkte ook een aantal jaren voor Studio Brussel en MNM. Volgend jaar brengt ze haar vijfde album uit.

Toen ze in de radiostudio van Radio 2 officieel werd voorgesteld door Cathérine Vandoorne, was het even schrikken voor Leki. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik besefte nog niet dat ik de nieuwe "madam" ben en ik ben best wel zenuwachtig", aldus Leki.

Het programma "De madammen" bestaat morgen zes jaar. Chef-kok Roger Van Damme zal morgen feesttaart bakken voor Anja Daems, Cathérine Vandoorne en de nieuwe presentatrice Leki. Jelle Cleymans zal ook van de partij zijn in de eerste uitzending met Leki. En verder het weer met Sabine Hagedoren en Frank Deboosere.

Leki vervolledigt de Madammen van Radio 2

Bijna drie maanden na het vertrek van Ilse Van Hoecke bij ‘De Madammen’ op Radio 2, staat haar vervangster klaar. Dat is Karoline Kamosi, beter bekend onder haar artiestennaam Leki. De nieuwe presentatrice werd maandagochtend voorgesteld als de nieuwe ‘madam’.

Kamosi zal vanaf dinsdag 15 oktober 2013 samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne De Madammen presenteren. En dat is niet zomaar een dag, integendeel. Op dinsdag bestaat het radioprogramma precies zes jaar. Voor die gelegenheid zal chef-kok Roger Van Damme een feesttaart bakken voor Anja, Catherine en Leki. Jelle Cleymans brengt morgen een welkomstlied voor de nieuwe presentatrice.

Kamosi is alvast blij met haar nieuwe job: ‘Nog niet zo lang geleden dacht ik dat ik niet meer vlug radio zou maken. En kijk nu: van meisje naar madam! Maar ook buiten de radio heb ik het gevoel dat ik gegroeid ben. Ik ben heel geëngageerd, sta met mijn beide voeten stevig op de grond en bruis van energie. Het is mooi hoe alles samenkomt’, zegt ze.

Leki heeft de voorbije jaren al heel wat media-ervaring opgedaan. Ze presenteerde het Studio Brussel-programma Juice en even later het R&B- en soulprogramma Leki op MNM. Daarnaast was ze ook het gezicht van programma’s als Coolsweat (TMF) en 71° Noord (2BE/VTM).

De Madammen, elke weekdag van 10 tot 12 uur op Radio 2 en op Eén met het weerpraatje van Sabine Hagedoren en Frank Deboosere.

Radio 2: De Madammen zijn wederom een trio

Er zijn terug drie “madammen”. Karoline Kamosi, beter bekend onder haar artiestennaam Leki, zal vanaf dinsdag 15 oktober samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne De Madammen presenteren op Radio 2. Leki werd vanmorgen voorgesteld.

Groot nieuws gisteren op Radio 2: rond 10:00 uur kondigden Anja Daems en Cathérine Vandoorne aan dat ze een nieuwe collega gevonden hadden. Even voor 12:00 uur volgde de onthulling. In juli nog nam presentatrice Ilse Van Hoecke afscheid van het programma en sindsdien gingen de madammen met twee door het leven.

vrijdag 11 oktober 2013

Sabine Hagedoren is twintig jaar weervrouw


Sabine Hagedoren is twintig jaar weervrouw
 
Donderdag 3 oktober 2013, is het precies twintig jaar geleden dat Sabine Hagedoren weervrouw werd bij de VRT. Ze kreeg daarvoor een bos bloemen uit handen van omroepster Andrea Croonenberghs

In 1993 vervoegde Sabine Hagedoren het toenmalige team van weervoorspellers op de VRT die na het pensioen van Armand Pien werden ingeschakeld. Sinds 1997 bleven alleen Sabine en Frank Deboosere over, zij wisselen elkaar af voor het dagelijkse weerpraatje.

Sabine was blij verrast met de bloemen: ‘Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht. En ja, ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin’.

Sabine Hagedoren krijgt bloemen voor 20 jaar weervrouw

3 oktober 2013 is het precies twintig jaar geleden dat Sabine Hagedoren als weervrouw aan de slag ging bij de VRT. Omroepster Andrea Croonenberghs bedankte haar daarom met bloemen voor zoveel jaren inzet.

In 1993 vervoegde Sabine Hagedoren het toenmalige team van weervoorspellers op de VRT die na het pensioen van Armand Pien werden ingeschakeld. Sinds 1997 bleven alleen Sabine en Frank Deboosere over. Met hart en ziel houden beide afwisselend hun dagelijks weerpraatje op Eén en bij verschillende radionetten.

Sabine was ontzettend blij met deze verrassing: “Heerlijk dat Eén hieraan dacht. Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht. En ja, ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin. Het is echt een droomjob voor mij. Op naar de volgende twintig jaar!”

Sabine Hagedoren al 20 jaar de Vlaamse weervrouw, een mooi moment om eens wat oude foto's op te zoeken en te publiceren.

Sabine Hagedoren is vandaag precies 20 jaar weervrouw bij de openbare omroep.

Eén-omroepster Andrea Croonenberghs was er als de kippen bij om haar in de bloemetjes te zetten.

Na het pensioen van Armand Pien mocht Sabine in 1993 voor het eerst het weer voorspellen. Vier jaar later gaf ze haar job als lerares wetenschappen in het secundair onderwijs op om voltijds weervrouw te worden. Sindsdien werd het weer op de VRT enkel nog door Sabine en Frank Deboosere gedaan.

Enkel toen Sabine tweemaal op zwangerschapsverlof was - voor dochter Lise en zoon Lars - kregen de VRT-kijkers een andere weervrouw te zien, Peggy De Meyer.

Sabine was ook te zien in het consumentenprogramma Klant en Klaar, reisprogramma Ticket en in Vlaanderen Vakantieland.
"Op naar de volgende 20"

"Heerlijk dat Eén hieraan dacht", zegt Sabine over haar porseleinen viering. "Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht.

Ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin. Op naar de volgende twintig jaar!'

Sabine Hagedoren voorspelt al 20 jaar het weer

Het is precies twintig jaar geleden Sabine Hagedoren als weervrouw aan de slag ging bij de VRT. Eén-omroepster Andrea Croonenberghs bedankte haar daarom met bloemen voor zoveel jaren inzet.

In 1993 vervoegde Sabine Hagedoren het toenmalige team van weervoorspellers  op de VRT die na het pensioen van Armand Pien werden ingeschakeld.

Sinds 1997 bleven alleen Sabine en Frank Deboosere over. Met hart en ziel houden beide afwisselend hun dagelijks weerpraatje op Eén en bij verschillende radionetten.

Sabine was ontzettend blij met deze verrassing: 'Heerlijk dat Eén hieraan dacht. Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht.

En ja, ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin. Het is echt een droomjob voor mij. Op naar de volgende twintig jaar!'

Een hele dikke proficiat!